Carrot cake voor Moederdag

Tijd

Carrot cake voor Moederdag

Een van mijn dochter Felina’s favoriete baksels is een carrot cake. Dus je snapt al wat er voor Moederdag hier op tafel komt bij de koffie! De lekkerste carrot cake dus, met extra veel frosting.

Om deze cake heel eenvoudig een extra Moederdag-tintje mee te geven, kun je ‘m bakken in een hartvormige taartvorm. Dat hoeft natuurlijk niet, dus als je die niet hebt, gebruik je gewoon een ronde of vierkante bakvorm van 20 x 20 cm. 

Ter versiering vind ik zelf marsepeinen hartjes heerlijk hierop, maar je kunt ook een wortel in dunne sliertjes schillen. Deze leg je even in een kom met kokend water en wat suiker om ze zachter en zoeter te maken. Laat even uitlekken, dep ze droog en rol ze op. Dit ziet er heel leuk uit en smaakt heerlijk bij deze taart!

Lees ook: bakken voor Moederdag: mijn 5 favoriete bakrecepten

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

carrotcake

carrot cake

Carrot cake voor Moederdag

No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Koek & Gebak
Porties 8 personen

Benodigdheden

  • 1 hartvormige taartvorm met inhoud van ca. 1,5 liter of een vorm van 20 x 20
  • bakpapier
  • spatel
  • taartrooster
  • eventueel een dunschiller

Ingrediënten
 

Voor de cake

  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl kaneel
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 140 gr donkere basterdsuiker
  • 1 sinaasappel geraspte schil en sap
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 200 gr wortel fijn geraspt
  • 100 gr gehakte pecannoten
  • 50 gr rozijnen

Frosting

  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr kwark
  • 3 el poedersuiker eventueel meer
  • 1/2 tl sinaasappelrasp
  • 1,5 tl citroensap

Als versiering

  • marsepeinen- of chocoladehartjes
  • eventueel 1 flinke wortel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet de taartvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel, zout en de kaneel in een kom. Mix in een aparte kom de olie, basterdsuiker, sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en vanille extract.
  • Klop een voor een de eieren erdoor tot alles goed gemengd is.
  • Roer met een stapel in drie porties het bakmeelmengsel door het eimengsel. Roer elke keer rustig door tot alles glad is voor je de volgende portie bakmeel toevoegt.
  • Roer de wortel, noten en rozijnen door het beslag.
  • Schep het beslag in de taartvorm. Bak de cake ongeveer 50 minuten of tot een houten prikker die je erin steekt er schoon weer uitkomt.
  • Laat de cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  • Meng alle ingrediënten voor de frosting tot een romig mengsel.
  • Besmeer de carrot cake met de frosting.
  • Versier je cake met marsepeinen en chocolade hartjes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!