Moederdag ontbijtplank met kaas wentelteefjes

Wentelteefjes zijn een heerlijk ontbijtgerecht dat vaak wordt gemaakt van oud brood. Het is een eenvoudig, maar smakelijk gerecht dat in de meeste huizen populair is. De basisbereiding van wentelteefjes bestaat uit het onderdompelen van sneetjes brood in een mengsel van eieren en melk, waarna ze worden gebakken tot ze goudbruin zijn, maar deze keer geef ik een cheesy twist aan de wentelteefjes.

Hartige wentelteefjes

Hoewel de traditionele wentelteefjes zoet zijn, kun je ook hartige wentelteefjes maken door ingrediënten zoals kaas, ham of groenten toe te voegen aan het mengsel. Voor deze hartige wentelteefjes voeg ik pesto en plakken Uniekaas toe. Je belegt het brood voordat je het in het eimengsel doopt en bakt. Dit geeft de wentelteefjes een extra hartige smaak.

Gesmolten kaas

Gesmolten kaas is gewoonweg heerlijk. Zeker wanneer je deze wentelteefjes goudbruin bakt, dan is de kaas op zijn lekkerst. De binnenkant van de wentelteefhartjes is zacht en zit vol met pesto, maar de kaas die naar buiten smelt, wordt extra knapperig. Heerlijk! Wist je trouwens dat kaas ook veel vetten en eiwitten bevat? Dit zorgt ervoor dat het lekker vult en langdurige energie geeft. De perfecte start van de dag dus. 

De perfecte start van Moederdag

Deze ontbijtplank is natuurlijk één groot feest en als je het mij vraagt, is het echt dé perfecte manier om Moederdag te beginnen. Het enige wat ik nog hoef te doen is de boodschappen te bestellen en dit recept door te sturen naar mijn kinderen. 

Moederdag ontbijtplank Uniekaas x Miljuschka 3 min

Moederdag ontbijtplank Uniekaas x Miljuschka 2 min

Moederdag ontbijtplank met kaas wentelteefjes

4 van 9 stemmen
Gang Ontbijt

Benodigdheden

  • plank
  • Uitstekers in de letters ‘mama’ 
  • Hartjes uitstekers in verschillende maten 

Ingrediënten
 

  • 200 gr jong belegen Uniekaas 
  • 250 gr aardbeien
  • 100 gr blauwe bessen
  • 150 gr frambozen
  • 2 trosjes blauwe druiven
  • Handjevol gebrande noten
  • 3 el kokosyoghurt
  • 1 el maple syrup
  • Granola naar keuze
  • Chocoladetruffels

Wentelteefjes

  • 4 boterhammen
  • 4 plakken jong belegen Uniekaas
  • 2 el verse pesto
  • 1 ei
  • 100 ml volle melk

Instructies
 

  • Snijd een plak van 50 gr (ongeveer 5 mm dik) van de kaas af en steek daar de letters ‘mama’ uit. Snijd de rest van het stuk kaas in blokjes.
  • Maak het fruit schoon en doe de kokosyoghurt, maple syrup en de granola in kleine bakjes.
  • Leg alles op een mooie plank, zorg ervoor dat je wat ruimte overhoudt voor de wentelteefjes.
  • Besmeer voor de wentelteefjes twee boterhammen met een flinke eetlepel pesto, snijd de plakken kaas op maat en beleg elke boterham met twee plakken. Leg hier de twee andere boterhammen op.
  • Meng de eieren en de melk in een diep bord of een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
  • Steek verschillende groottes hartjes uit de boterhammen en haal ze door het eiermengsel en bak ze goudbruin in wat boter in een warme koekenpan.
  • Leg ze op de ontbijtplank en serveer met een lekker glas vers geperste sinaasappelsap en mama’s favoriete thee!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Moederdag ontbijtplank Uniekaas x Miljuschka 2 min

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.