Aardbeien scones met witte chocolade
30 minuten
Aardbeien scones met witte chocolade: zoete traktatie die zich uitstekend leent als ontbijt, lunch maar ook als nagerecht. De Engelsen zijn meesters in het bereiden van scones. Maar deze aardbeien scones met witte chocolade doen niet onder voor de Engelse traditie van ‘scones with cream and jam’. Hurry up and enjoy!
Aardbeien
Appels, peren, mango, bananen, aardbeien en ga zo maar door. Je hebt zoveel lekker fruit en daar kun je heel veel lekkere recepten mee maken. Dit keer ga ik aan de slag met aardbeien, wie houdt er niet van? De zoete en vooral sappige fruitsoort is ontzettend lekker. Ik kijk nu al uit naar de lente, want dan mogen de aardbeienzaadjes eindelijk de grond in. Er gaat namelijk echt niets boven verse aardbeien uit je eigen moestuin! Dus, heb jij een balkonnetje of een tuin? Dan raad ik je zeker aan om er gebruik van te maken.
Aardbeien scones met witte chocolade
Scones bestaan overigens al eeuwen lang. Wist je dat ze oorspronkelijk gemaakt werden van havermeel, water en zout? Ja, ik hoor je al denken: dat kan beter. Daarom maak ik de scones op de moderne manier. Ik gebruik onder andere aardbeien en witte chocolade. Het is een top combinatie. De zoete aardbeien voegen een frisse en fruitige smaak toe, terwijl de witte chocolade zorgt voor een romige en zoete smaak.
Als ik ontbijt op bed krijg, dan hoop ik stiekem dat deze smaakbommetjes op mijn bord liggen. Ze zijn ontzettend lekker, vooral met witte chocolade. Ze doen zeker niet onder voor de Engelse traditie van ‘scones with cream and jam’.
Wat is bakpoeder?
Ga jij iets bakken? Dan heb je een middel nodig wat ervoor zorgt dat jouw baksel gaat rijzen. Dit keer gebruik ik bakpoeder. Bakpoeder is een combinatie van natriumbicarbonaat (een natuurlijk middel dat zorgt dat iets gaat rijzen), een soort zuur (dat is altijd nodig om het rijsmiddel aan het werk te zetten) en tot slot een stabilisator (vaak maizena). Deze drie componenten zorgen ervoor dat bakpoeder een beslag of ander mengsel doet rijzen. Het enige wat je nog nodig hebt, is vocht en warmte. Wil je meet weten over rijs middelen? Lees dan vooral mijn artikel: het verschil tussen baking soda en bakpoeder.
Ben je benieuwd naar andere recepten met aardbeien? Probeer dan ook eens mijn aardbeien galette, aardbeien-lepelcake, aardbeien met dragonsuiker en spelt-amandelcake met aardbeien.
Aardbeien scones met witte chocolade recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gr volkorenmeel
- 1 el bakpoeder
- 75 gr kokosolie
- 150 gr aardbeien
- 60 gr witte chocolade
- 1 tl vanillearoma
- 1 el anijszaad
- 1 tl zeezout
- 40 ml warm water
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aardbeien en snijd in stukjes. Smelt de kokosolie in een pannetje of magnetron. Hak de chocolade grof.
- Meng meel, bakpoeder, zout, anijszaad en voeg de kokosolie en vanillearoma toe.
- Kneed terwijl je het water toevoegt. Meng dan de aardbeien erdoor en kneed nog even flink door, zodat de aardbeien een beetje kapot gaan. Kneed als laatste de chocolade erdoor.
- Maak (ongeveer) 8 bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de scones voor 20 minuten.
- Serveer de scones warm.
- Serveertip: ook lekker met clotted cream, jam en verse aardbeien.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.