Rabarber cheesecake recept

Tijd

Recept Rabarber cheesecake met gember

Het fris-zure van de rabarber in combinatie met de zoete, romige smaak van de ‘cheese in de cake’ maakt deze cheesecake met rabarber tot één van mijn favorieten.  

Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber, samen met de kaneelstokjes, plakjes gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht word.

Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.

Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

rabarber cheesecake 2 2

Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker.

Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn.

Spatel de warme gelatine-room door het roomkaasmengsel.

Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem.

Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop.

Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.

rabarber cheesecake

rabarber cheesecake

Rabarber cheesecake recept

4.63 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 4 uur 30 min
Gang Dessert
Keuken Zoet
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Bodem

  • 200 gr koekjes
  • 80 gr boter

Roomkaasmengsel

  • 400 gr roomkaas
  • 400 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Rabarbercompote

  • 1 bos rabarber 750 gr
  • 2 el honing
  • 2 stuks steranijs
  • 40 gr gember ongeschild in plakjes
  • 2 kaneelstokjes

Instructies
 

  • Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber, samen met de kaneelstokjes, plakjes gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht word.
  • Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.
  • Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker.
  • Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn.
  • Spatel de warme gelatine-room door het roomkaasmengsel.
  • Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem.
  • Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.