Pancake taco’s met chocolade drizzle

35 minuten

Het is weer taco Tuesday, maar deze keer is het geen gewone taco Tuesday. Nee, allesbehalve. Vandaag wil ik je graag kennis laten maken met pancake taco’s. Geloof mij, dit is een absolute hit om je vingers bij af te likken én waar de kids ook dolgelukkig van worden. Bij mij thuis in ieder geval wel. Enne, dit recept is natuurlijk perfect voor op de paastafel.

Taco tijd

Ik ben gek op taco’s en eigenlijk al het Mexicaanse eten. Maar al zeg je Mexico dan denk je al snel aan guacamole, empanadas, quesedilla’s en meer. En ook een taco vul je normaal met lekker langzaam gegaard vlees zoals pulled pork en salsa. Maar waarom zouden we niet een zoete taco eten? Eerder maakte ik al cheesecake taco’s van tartelettedeeg en nu ben ik de keuken in gedoken en heb ik pancake taco’s met chocolade drizzle gemaakt.

Pancake taco’s met chocolade drizzle

Deze pancake taco’s zijn eigenlijk wat wij kennen als Amerikaanse pannenkoeken. Dus niet de platte grote Nederlandse variant, maar de kleine fluffy pancake. De pannenkoeken heb ik vervolgens gevuld met kwark en yoghurt en fruit. Dit recept is dus eigenlijk een combinatie van het perfecte ontbijt. Een gezond schaaltje yoghurt, maar dat in een overheerlijke pannenkoek. Loopt het water je al in de mond? Nou mij wel! Wat mij betreft is dit het ultieme weekend ontbijt, oftewel brunch, want bij één pancake taco zal het niet blijven.

Pannenkoeken recept

Pannenkoeken lijken misschien heel simpel, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Je hebt het klassieke pannenkoeken recept, maar ook die kun je natuurlijk met van alles en nog wat beleggen, zowel zoet als hartig. De pannenkoek komt ook overal ter wereld voor, zo heb je niet alleen de Nederlandse en Amerikaanse, maar ook een Tsjechische aardappelpannenkoek, Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui of een Bánh Xèo de Vietnamese pannenkoek. Ben je toch meer een zoetekauw? Maak dan eens carrot cake pannenkoeken of prinsessen pannenkoeken. En laten we de Franse variant niet vergeten, want ook met de crêpe kun je een hoop. Zo beleg ik die het liefst met Oreo’s. Maar goed, terug naar deze pancake taco’s, want die moet je natuurlijk eerst maar eens gaan maken.

Pancake tacos miljuschka

Pancake tacos miljuschka

Pancake taco’s met chocolade drizzle

4.34 van 6 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • (Pannen)koekenpan (anti-aanbak) 

Ingrediënten
 

  • 200 ml vanillekwark 
  • 150 ml Griekse yoghurt 
  • 100 gr vers fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen 
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • Snuf zout
  • 1 ei maat M
  • 75 ml karnemelk
  • 170 ml melk
  • 75 gr pure chocolade
  • 20-40 gr roomboter om in te bakken
  • 2 el nougatine 

Instructies
 

  • Meng de vanillekwark met de Griekse yoghurt. Maak het fruit schoon. Snijd aardbeien in plakjes.  
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker en een snufje zout in een grote kom. Klop het ei samen met de karnemelk en melk los in een andere kom en roer het door het meelmengsel. Klop tot een glad beslag en laat vervolgens even staan.  
  • Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan die je met een klein laagje water vult, breng aan de kook en smelt zo de chocolade (au bain-marie).  
  • Maak de pancakes. Smelt een klontje boter in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak kleine pannenkoekjes van ca. 8 centimeter doorsnede met 3 tegelijk. Als de bovenkant droog is, kunnen ze omgedraaid worden. Bak ze aan beide kanten goudbruin.  
  • Vul de pancake’s als een taco met een paar eetlepels van het kwarkmengsel, het fruit en bestrooi met nougatine. Haal een vork door de gesmolten chocolade en drizzle over de pancakes heen.  
  • Tip: Net als bij een hartige taco kun je helemaal losgaan met de vulling. Je kunt ze met allerlei soorten fruit vullen en een drizzle van honing, ahornsiroop, agave siroop etc. It’s up to you! 

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.