Prinsessen pannenkoeken recept

Waarom ik deze pannenkoeken prinsessen pannenkoeken noem? Vanwege de roze kleur natuurlijk. Die kleur creëer je door wat bietensap aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen. De kinderen gaan het vast geweldig vinden om deze kleurrijke versnaperingen te kunnen eten. De pannenkoeken zijn wat mij betreft heerlijk met zachte geitenkaas, gehakte cashewnoten en koriander. Maar voor de prinsesjes onder ons is het vaak al genoeg om er lekker poedersuiker op te doen. En zeg nou zelf: de prinses bepaalt het uiteindelijk toch ook meestal?

Recept prinsessen pannenkoeken: bereidingswijze

Wil je zelf ook voor je kinderen (of gewoon voor jezelf) deze prinsessen pannenkoeken maken? Volg dan het onderstaande recept. Makkelijker wordt het niet!

Probeer ook eens deze lekkere ricotta pannenkoekjes

Prinsessen pannenkoeken recept

3.65 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 10 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 400 ml melk
  • 100 ml bietensap
  • Snufje zout
  • Boter om in te bakken

Instructies
 

Instructies

  • Doe allereerst de bloem, de ei, de melk, het bietensap en het zout in een kom. Meng alles met de garde. Nu ga je de boter in de pan smelten en schenk je daarna het beslag in de pan. Draai ze om wanneer ze aan de randjes hard zijn geworden.
  • Bak de prinsessen pannenkoeken stuk voor stuk, totdat je een hele stapel hebt. Moet jij eens kijken naar de ogen van je kids als ze de roze pannenkoekjes op tafel zien staan!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.