Prinsessen pannenkoeken recept
Waarom ik deze pannenkoeken prinsessen pannenkoeken noem? Vanwege de roze kleur natuurlijk. Die kleur creëer je door wat bietensap aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen. De kinderen gaan het vast geweldig vinden om deze kleurrijke versnaperingen te kunnen eten. De pannenkoeken zijn wat mij betreft heerlijk met zachte geitenkaas, gehakte cashewnoten en koriander. Maar voor de prinsesjes onder ons is het vaak al genoeg om er lekker poedersuiker op te doen. En zeg nou zelf: de prinses bepaalt het uiteindelijk toch ook meestal?
Recept prinsessen pannenkoeken: bereidingswijze
Wil je zelf ook voor je kinderen (of gewoon voor jezelf) deze prinsessen pannenkoeken maken? Volg dan het onderstaande recept. Makkelijker wordt het niet!
Probeer ook eens deze lekkere ricotta pannenkoekjes
Prinsessen pannenkoeken recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gram volkorenbloem
- 2 eieren
- 400 ml melk
- 100 ml bietensap
- Snufje zout
- Boter om in te bakken
Instructies
Instructies
- Doe allereerst de bloem, de ei, de melk, het bietensap en het zout in een kom. Meng alles met de garde. Nu ga je de boter in de pan smelten en schenk je daarna het beslag in de pan. Draai ze om wanneer ze aan de randjes hard zijn geworden.
- Bak de prinsessen pannenkoeken stuk voor stuk, totdat je een hele stapel hebt. Moet jij eens kijken naar de ogen van je kids als ze de roze pannenkoekjes op tafel zien staan!
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.