Heb je geen idee wat je met jouw stukje rundvlees moet doen? No worries, ik help je uit de brand. Natuurlijk kan je mijn pasta bolognese maken, of klassieke gehaktballen of runderstoof. Maar daarnaast heb ik nog heel veel andere rundvlees recepten voor je.
Rundvlees
Heb je geen idee wat je met jouw stukje rundvlees moet doen? No worries, ik help je uit de brand. Natuurlijk kan je mijn pasta bolognese maken, klassieke gehaktballen of runderstoof. Maar daarnaast heb ik nog heel veel andere rundvlees recepten voor je.
Wat is rundvlees?
Rundvlees is vlees dat afkomstig is van koeien, stieren of ossen. Het vlees komt in verschillende typen voor. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld entrecote, ossenhaas, biefstuk, steak, stoofvlees, riblappen en gehakt. Je kunt er ontzettend veel mee maken. Daarnaast bevat het vlees veel mineralen, vitaminen en eiwitten – aardig gezond dus. Rundvlees is dan ook een veelgebruikte vleessoort in erg veel keukens over de hele wereld. Geef ze eens ongelijk, het is geweldig!
Stoofpotje rundvlees
Stoofpotjes met rundvlees zijn hartverwarmend. Ik maak ze vaak in het weekend, omdat ik ze het liefst een dag lang laat pruttelen op laag vuur. Een stoofpotje is namelijk het lekkerste als je er veel liefde en tijd in stopt. Het vlees wordt dan lekker mals en sappig, de groenten lekker juicy en de kruiden en specerijen verrijken het gehele gerecht. Ik vind het heerlijk om een stoofpot te serveren met een zelfgemaakte puree, brood waarmee je lekker kunt dippen of krieltjes die je er doorheen kunt halen. Wist je overigens dat een patatje stoofvlees ontzettend lekker is?!
Mijn favoriete rundergehakt stoofpotjes zijn mijn: karni stobá: een stevige Antilliaanse stoofschotel, ultieme slowcooker runderstoof, Limburgs zuurvlees (zoervleisj) met friet, boeuf bourguignon, stoofschotel met bokbier, labskovs en Mexicaanse runderstoof met poblano pepers.
Rundvlees gerechten
En of ik meer inspiratie voor je heb! Deze gerechten met rundvlees vind ik heerlijk, ik kan er geen genoeg van krijgen: Bulgogi (Koreaans rundvlees), Vietnamese Phở (soep met rundvlees en rijstnoedels), Joodse brisket (langzaam gegaard rundvlees), hamburger, dry-aged beef, biefstuk teriyaki, spaghetti met gehaktballetjes, steak tartaar, klassieke carpaccio, harira, biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree, Caribisch biefstukje met mango-koriandersalsa, taco de barbacoa, Oud-Hollandse, Mexicaanse en Italiaanse gehaktballen, mini burrito’s en rundergoulash.