Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree
25 minuten
Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree: een heerlijk gerecht dat binnen een halfuur op tafel staat. Het rundvlees bak je mooi rosé en serveer je met een romige puree, extra rijk van smaak door de Parmezaanse kaas.
Deze biefstuk serveer je met een romige bloemkool-aardappelpuree
Bij de biefstuk, die ik het liefst tot medium gaar bak in voldoende olijfolie, serveer ik een romige bloemkool-aardappelpuree. Van een goede puree word ik namelijk altijd heel gelukkig!
Je maakt de standaard aardappelpuree nét wat lekkerder door er gekookte bloemkool doorheen te stampen. Door de toevoeging van melk en Parmezaanse kaas wordt het helemaal een feestje! Wil je nu nog een romigere puree om bij de biefstuk te serveren? Kies dan voor een flinke scheut slagroom in plaats van melk. Vergeet de puree niet op smaak te brengen met voldoende peper en zout – natuurlijk kun je ook voor extra specerijen (zoals nootmuskaat) of verse kruiden (zoals peterselie) kiezen.
Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree
Benodigdheden
- Pureestamper
Ingrediënten
- 300 g kruimige aardappels
- 600 g bloemkool
- 2 biefstukken elk à 140 g, op kamertemperatuur
- olijfolie
- 1 rode ui in dunne ringen
- 2 takjes rozemarijn de naaldjes fijngehakt
- 40 ml balsamicoazijn
- 100 ml volle melk
- 30 g Parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de aardappels en bloemkool in een pan water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ondertussen de biefstuk op kamertemperatuur komen.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en hak van 1 takje de rozemarijnnaalden fijn. Dep intussen het vlees droog, bestrooi met zout en peper en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Doe het vlees, de ui en de fijngehakte rozemarijn in de pan en bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur lager en schenk de balsamicoazijn in de pan. Bak de biefstuk in 2-3 minuten per kant medium gaar en schep de ui regelmatig om. Voeg eventueel wat water toe als de jus te stroperig wordt. Neem het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten.
- Giet intussen de aardappelen met de bloemkool af. Schenk de melk erbij en stamp met 15 gram Parmezaanse kaas tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de jus op smaak met zout en peper, en schenk met de uien over het vlees. Serveer er de bloemkool-aardappelpuree bij en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en rozemarijn.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.