Stevige Mexicaanse runderstoof met poblano pepers

2 uur 40 minuten

Deze lekkere pittige runderstoof is heerlijk om zo te eten met rijst, maar kun je ook prima serveren in een tortilla of als onderdeel van een Mexicaans getinte maaltijd.

Bereidingswijze Mexicaanse runderstoof

Voor deze stevige Mexicaanse runderstoofschotel begin je met het vlees. Je kunt het bereiden in een slowcooker als je die hebt of in een normale stoofpan met dikke bodem. Ik ga hier uit van een normale pan. Heb je een slowcooker hou dan een uur of 6-8 aan voor het vlees.

Verhit de stoofpan met wat olie. Bak eerst de stukken vlees bruin. Doe dit eventueel in gedeeltes als de pan niet groot genoeg is. Voeg daarna het vlees bij elkaar weer in de pan. Voeg de ui, knoflook, laurier en het water (of de bouillon) toe en sudder het vlees voor ongeveer 2 uur of tot het goed gaar is. Check tussendoor of de pan niet droogkookt. Voeg eventueel extra water toe.

Terwijl het vlees suddert maak je de poblano’s schoon door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen en de poblano’s in kleinere stukken te snijden.

Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de poblano op medium vuur tot ze zacht zijn geworden. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot de ui glazig is. Voeg de serrano of jalapenopers toe.

Doe nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de knoflooktenen in een blender. Draai glad en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe om het wat dunner te maken als het niet goed blend. Giet de saus bij de pepers in de runderstoof in de pan.

Kook het geheel nog even goed door en breng op smaak. Voeg als laatste het gare vlees toe en serveer de runderstoof met verse koriander en rijst.

Ook lekker: deze slowcooker runderstoof

slowcooker runderstoof

Mexicaanse runderstoof

Stevige Mexicaanse runderstoof met poblano pepers

4.48 van 68 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1,5 kg runderstoofvlees in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 2 knoflooktenen gehakt
  • 1 liter water

Voor de saus:

  • 2 poblano pepers
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 2 knoflooktenen gepeld en gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 2 serrano pepers of jalapeno, schoongemaakt en klein gesneden
  • 4 el tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander om te serveren
  • Rijst om te serveren

Instructies
 

Instructies

  • Voor deze stevige Mexicaanse runderstoofschotel begin je met het vlees. Je kunt het bereiden in een slowcooker als je die hebt of in een normale stoofpan met dikke bodem. Ik ga hier uit van een normale pan. Heb je een slowcooker hou dan een uur of 6-8 aan voor het vlees.
  • Verhit de stoofpan met wat olie. Bak eerst de stukken vlees bruin. Doe dit eventueel in gedeeltes als de pan niet groot genoeg is. Voeg daarna het vlees bij elkaar weer in de pan. Voeg de ui, knoflook, laurier en het water (of de bouillon) toe en sudder het vlees voor ongeveer 2 uur of tot het goed gaar is. Check tussendoor of de pan niet droogkookt. Voeg eventueel extra water toe.
  • Terwijl het vlees suddert maak je de poblano’s schoon door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen en de poblano’s in kleinere stukken te snijden.
  • Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de poblano op medium vuur tot ze zacht zijn geworden. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot de ui glazig is. Voeg de serrano of jalapenopers toe.
  • Doe nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de knoflooktenen in een blender. Draai glad en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe om het wat dunner te maken als het niet goed blend. Giet de saus bij de pepers in de pan.
  • Kook het geheel nog even goed door en breng op smaak. Voeg als laatste het gare vlees toe en serveer met verse koriander en rijst.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.