Papardelle met runderragù – Marije Knevel
2 uur
Papardelle met runderragù
Eetgeheimen stond deze week op #1 in de Spotify Trending Podcast charts! Wat ontzettend leuk. Vandaag gaat de derde aflevering live, waarin Marije Knevel bij mij te gast is. Ze vertelt over dat ene plekje in huis waar haar koffie toch nèt iets beter smaakt, haar deelname aan Wie Is De Mol? en het geloof.
Ook deze week heb ik een recept ontwikkeld geïnspireerd op mijn gast. Marije vertelt in de podcast dat ze fan is van één van mijn pastarecepten. Ik ben de keuken ingedoken en heb deze heerlijke papardelle met langzaam gegaarde runderragù gemaakt.
Aflevering 3 van Eetgeheimen luister je hier:
Ik serveer de runderragù graag met papardelle maar je kunt er natuurlijk ook goed een andere lintpasta aan toevoegen. Papardelle past naar mijn mening heel goed hierbij en het houdt de saus goed vast.
Vlees sudderen
Snij voor dit gerecht de blokken rundvlees zeker niet te groot. Je wilt wel dat het makkelijk uit elkaar valt en de basis vormt van je runderragù. Ondanks dat het gerecht wel wat tijd nodig heeft is het in de basis heel eenvoudig om te maken. Je doet alle smaakmakers bij elkaar in de pan en je laat het langzaam trekken tot het helemaal op smaak is.
Slowcooker
Heb je een slowcooker, dan is dit gerecht ook perfect om daarin te bereiden. Hou dan een uurtje of 7 aan voor het bereiden van het vlees. De papardelle kook je natuurlijk apart vlak voor het serveren.
De runderragù kun je ook heel goed in porties invriezen voor later gebruik. Dus maak eventueel meer van deze heerlijke maaltijd.
Serveer de papardelle met runderragù met lekker veel parmezaanse kaas.
Niet helemaal hetzelfde maar wel een beetje vergelijkbaar is mijn spaghetti bolognese
Pappardelle met langzaam gegaarde Italiaanse runderragù
Ingrediënten
- 600 g runderlappen in blokken van 2 cm
- 1 el bloem
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 2 el olijfolie
- 1 ui in dunne halve ringen
- 2 tenen knoflook gehakt
- 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
- 200 ml rode wijn
- ½ bosje tijm blad gehakt
- 2 takjes rozemarijn naaldjes fijngehakt
- ½ runderbouillonblokje à 500 ml bouillon, verkruimeld
- 400 g pappardelle
- Parmezaanse kaas tot krullen geschaafd, voor erbij
Instructies
- Bestrooi de blokken rundvlees met de bloem, zeezoutvlokken en peper en schep om. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak het rundvlees op middelhoog vuur in 5 minuten rondom bruin aan. Schep uit de pan.
- Doe weer 1 eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de ui 5 minuten en bak dan de knoflook 1 minuut mee. Voeg het rundvlees inclusief vleessappen toe, de tomatenblokjes, rode wijn, tijm, rozemarijn en het runderbouillonblokje. Giet er 250 ml kokend water bij, roer om en breng aan de kook. Kook 1 uur met het deksel op de pan op laag vuur.
- Verwijder het deksel en kook nog 30-45 minuten, tot het vlees helemaal gaar is en de saus is ingedikt. Roer goed door. Proef en pas indien gewenst de smaken aan met zeezoutvlokken en peper.
- Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, verdeel over kommen en schep er ragù bij. Bestrooi naar hartenlust met Parmezaankrullen.
- Diepvriestip: Je kunt de runderragù invriezen, bijvoorbeeld geportioneerd in afsluitbare diepvrieszakjes. Het blijft 3 maanden goed. Laat een nacht ontdooien in de koelkast, of verwarm direct uit de vriezer. Laat goed heet worden voor je de ragù eet.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.