Spaghetti met gehaktballetjes

30 minuten

Spaghetti met gehaktballetjes: ik ben er zo dol op. Dat is nu pas écht comfort food! Zoals waarschijnlijk iedere oma, had ook mijn oma een recept voor gehaktballetjes. De geur van deze gehaktballetjes is voor mij dan ook echt thuiskomen. Ik maak ze nog steeds op haar manier en geloof dat er geen beter recept is!

Zin in een ander klassiek pastagerecht? Maak dan mijn spaghetti bolognese

Een goede spaghetti met gehaktballetjes begint bij de juiste ingrediënten

Ik gebruik voor mijn gehaktballen half-om-half gehakt: half rundvlees, half varkensvlees. Dat heeft de perfecte ratio qua smaak, vet en textuur.

Het gehakt maak je vervolgens aan met een eitje én wat paneermeel, goed voor de smeuïgheid en binding. En dan is het tijd voor de smaakmakers Witte wijnazijn, mosterd en tabasco voor de pit en Worchestershiresaus voor een hartige bite. Qua specerijen ga ik voor komijn, kruidnagel, nootmuskaat en peper en zout. Maar hier kun je volop in variëren: zo maak je het recept helemaal “jou”.

En weet: hoe simpeler een recept, hoe beter de ingrediënten stuk voor stuk moeten zijn, vind ik. Neem nu deze spaghetti met gehaktballetjes: alles draait om de kwaliteit van het gehakt en de allerbeste pasta die je kunt vinden. Ik doe mijn inkopen graag bij lokale ondernemers. 

Okee, het is tijd om aan de slag te gaan met deze spaghetti met gehaktballetjes. De precieze bereidingswijze bekijk je natuurlijk hieronder. Veel kookplezier!

Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes

4.08 van 143 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Gehaktballetjes

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 tl tabasco
  • 1 el Worchestershiresaus
  • 1 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl gemalen kruidnagel
  • 0,5 tl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies
 

  • Meng het gehakt met ei, paneermeel en alle smaakmakers. Kneed goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
  • Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan, leg op een bord en zet opzij.
  • Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui aan in het vet van de eerder gebakken gehaktballetjes en voeg na 4 minuten de knoflook toe.
  • Doe dan de tomatenblokjes met de gedroogde oregano en tijm erbij en breng aan de kook.
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat gaar worden terwijl de saus rustig pruttelt.
  • Roer de gekookte spaghetti door de saus, breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.