Pannenkoek recepten
Pannenkoeken, ik ben er dol op! Of het nu zoet of hartig is een dunne crêpe of een fluffy Amerikaanse pannenkoek, ik heb recepten voor alle soorten en maten pannenkoeken. Natuurlijk ook gewoon het basisrecept voor pannenkoeken.
Pannenkoeken, ik ben er dol op! Of het nu zoet of hartig is een dunne crêpe of een fluffy Amerikaanse pannenkoek, ik heb recepten voor alle soorten en maten pannenkoeken. Natuurlijk ook gewoon het basisrecept voor pannenkoeken.
Pannenkoeken zijn wereldwijd bekend en worden gegeten tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. De traditionele pannenkoeken die wij in Nederland kennen, bestaan uit een eenvoudig beslag van: bloem, melk en eieren. Dat bakt het beslag, in een koekenpan, aan beide kanten totdat deze goudbruin en luchtig is. Heerlijk!
Inmiddels bestaan er al talloze varianten de traditionele pannenkoek. Zo kun je variëren met het soort bloem dat je gebruikt, maar dat ook geheel vervangen door banaan, pompoen of zoete aardappel. Daarnaast kun je pannenkoeken op allerlei manieren vouwen, zodat ze een ander uiterlijk krijgen. En wist je dat je ze met veel meer kunt vullen dan poedersuiker, stroop en suiker?
Pannenkoeken maken is heus niet zo moeilijk als het lijkt. Om je op weg te helpen, bedacht ik een 1,2,3 pannenkoeken recept. Oftewel: pannenkoeken die ik maak van slechts drie ingrediënten. Budgetproof en lekker, met dit basisrecept maak je in een mum van tijd de lekkerste pannenkoeken van Nederland.
Wist je dat ik de meest foute pannenkoeken het aller aller lekkerste vind. Benieuwd naar de recepten? Probeer dan mijn 3 x lekkerste cheese pannenkoeken ever.
Liever een iets ander recept dan dat je gewend bent? Probeer dan eens mijn Vietnamese pannenkoek, spinaziepannenkoekjes met tahin, Tsjechische aardappelpannenkoek, bietenpannenkoeken met zalm en bieslook, Baghrir met pistache en honing of socca met snijbiet.
Óf ga voor mijn altijd lekkere klassieke Franse Crêpes, chocolate chip American pancakes, anijscrêpes met rabarber, aardbeien en hangop, pancake taco’s met chocolade drizzle, havermout pannenkoekjes met kokos en banaan, zoete aardappel pannenkoeken, carrot cake pannenkoeken, ricotta pannenkoeken en ultieme pannenkoek.
Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.
Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.
Bestel je ticketsOp zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.