Spinaziepannenkoekjes met tahin
20 minuten
Mooi groen is niet lelijk
De kleur van deze prachtige spinaziepannenkoekjes springt er echt uit. En het fijne is dat je op deze manier heel makkelijk wat groente verstopt in iets dat er toch uitziet als een toetje.
De pannenkoekjes zijn natuurlijk niet zoet maar hartig. Vind je de tahini wat te bitter dan kun je dit makkelijk ietsje zoeter maken door er een klein beetje ahornsiroop door te doen.
Andere melk
Liever geen sojamelk? Dan kan dit ook prima gemaakt worden met bijvoorbeeld amandelmelk of hazelnootmelk. Zo varieer je ook nog eens met de smaken van deze spinaziepannenkoekjes.
Spinaziepannenkoekjes met tahin: zo maak je ze
Het maken van deze spinaziepannenkoekjes is heel eenvoudig en het enige dat je hiervoor nodig hebt is een blender om de spinazie en het beslag goed te mengen. Een high speed blender zoals deze is daar ideaal voor maar een gewone blender kan natuurlijk ook. Hou er dan wel rekening mee dat er misschien stukjes spinazie te zien zijn in het beslag. Dat doet aan de smaak zeker niets af!
Ook lekker: Carrot cake pannenkoeken
Spinaziepannenkoekjes met tahin recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 200 gr spinazie
- 2 eieren
- 200 gr bloem
- 500 ml sojamelk
- 100 gr tahin
Instructies
Instructies
- Pureer de rauwe spinazie met de (soja)melk.
- Klopt de eieren met een garde los in een kom.
- Voeg het spinaziemengsel toe en roer daarna de bloem erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak dunne pannenkoekjes.
- Serveer de pannenkoeken met een laagje tahin.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.