Chocolate chip American pancakes
30 minuten
Begin Pasen met een zalig Paasontbijt en geniet met elkaar van deze chocolate chip American pancakes. Want waarom gewone pannenkoeken bakken, als je deze luchtige Amerikaanse-stijl pannenkoeken kunt maken – extra lekker door de chocoladedruppels?
Amerikaanse pareltjes
Pancakes en chocolate chips: typisch Amerikaanse producten waar menig hart sneller van gaat kloppen. Ik combineer ze in deze chocolade chip American pancakes. Zorg voor een goede koekenpan met een anti-aanbaklaag en ga aan de slag. Ik weet het zeker: zulke verse, luchtige pannenkoeken heb je nog nooit gegeten!
American pancakes: lekker luchtig
Pannenkoeken zijn onze Hollandse trots, maar deze American pancakes zijn echt wel even anders. Deze pancakes zijn dikker en luchtiger dan onze Nederlandse variant. Je maakt ze met zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem (dat zorgt voor extra luchtigheid), en vult ze aan met karnemelk. Laat je door het laatste ingrediënt vooral niet afschrikken. Je proeft de karnemelk namelijk niet terug in het eindresultaat van deze American pancakes. De karnemelk zorgt ervoor dat de pannenkoeken extra luchtig worden en is dus onmisbaar in dit recept.
Preppen
Wist je dat je American pancakes ook kunt preppen? Dat kan je doen door het beslag klaar te maken, vervolgens te laten rusten (hierna wel nog even doorroeren) en tenslotte te verdelen in een ijsblokjes trede. Je kunt de gevulde ijsblokjes trede vervolgens nog toppen naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan bosbessen, frambozen of stukjes chocolade. Daarna invriezen én zodra je er zin in hebt, kun je het per portie uit de vriezer halen. De pancake ice cubes leg je in de koekenpan en binnen no-time heb je een American pancake!
Ben je op zoek naar nog meer Amerikaanse gerechten? Lees dan mijn artikel over de meest iconische gerechten, en kom erachter wat mijn favorieten zijn!
Chocolate chip American pancakes
Ingrediënten
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kristalsuiker
- 1 ei
- 75 ml karnemelk
- 170 ml volle melk
- Snufje zout
- 75 gram chocolate chips naar keuze (melk of puur)
- boter om in te bakken
- ahornsiroop of honing, slagroom, fruit, ijs naar keuze om te serveren
Instructies
- Meng zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en zout in een grote kom. Voeg de eieren, karnemelk en melk toe en klop tot een glad beslag. Roer dan de chocolate chips erdoor.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak kleine pannenkoekjes, met 3 tegelijk. Als de bovenkant droog is, kunnen ze omgedraaid worden.
- Bak tot gaar en serveer met ahornsiroop of honing, slagroom, fruit, ijs – of welke toppings je ook maar wil!
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.