Hét 1, 2, 3 pannenkoekenrecept

Hét 1, 2, 3 pannenkoekenrecept: een basisrecept dat je moet kennen! Pannenkoeken zijn één van de meest populaire gerechten ter wereld en ultiem comfort food. Of je ze nu eet met stroop, suiker, jam of iets anders, het is altijd een feestje op je bord. Maar hoe maak je perfecte pannenkoeken? Het antwoord is simpel: met het 1, 2, 3 pannenkoekenrecept.

Het fijne: deze ingrediënten heb je vaak allemaal in huis. Onthoud dus dit lijstje:
1. 100 gram bloem
2. 2 eieren
3. 300 ml melk

1. 100 gram bloem

Het belangrijkste ingrediënt in elk pannenkoekenrecept is bloem. Bloem zorgt ervoor dat de pannenkoeken luchtig en zacht worden. Bij het maken van pannenkoeken is het belangrijk om de juiste hoeveelheid bloem te gebruiken. Te veel bloem kan ervoor zorgen dat de pannenkoeken taai worden en te weinig bloem kan leiden tot dunne en breekbare pannenkoeken.

2. 2 eieren

Eieren zijn ook essentieel bij het maken van dé perfecte pannenkoeken. Eieren binden de ingrediënten samen en geven de pannenkoeken hun kenmerkende smaak en structuur. Bij het gebruik van eieren is het belangrijk om ze goed te klutsen voordat je ze aan het beslag toevoegt. Dit zorgt voor luchtige en egale pannenkoeken die niet breken tijdens het omdraaien in de pan.

3. 300 ml melk

Melk is het laatste, maar niet minder belangrijke ingrediënt in dit basisrecept. Melk zorgt ervoor dat het beslag vloeibaar genoeg is om uit te spreiden over de pan en voegt ook een romige smaak toe aan de pannenkoeken. Het is belangrijk om de melk geleidelijk aan het beslag toe te voegen, terwijl je blijft roeren, om klontjes te vermijden.

1, 2, 3 pannenkoekenrecept

Ook lekker: voeg in de zomer wat citroenrasp toe aan je beslag of in de herfst juist een snufje kaneel.

Alle recepten voor pannenkoeken bekijken? 

1, 2, 3 pannenkoekenrecept

Hét 1, 2, 3 pannenkoekenrecept

4 van 45 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Basisrecept, diner, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 3 pannenkoeken

Ingrediënten
 

  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • Margarine of boter om te bakken

Instructies
 

  • Breek twee eieren boven een kom en klop deze luchtig met een vork of garde.
  • Zeef 100 gram bloem boven de eieren en meng dit met elkaar.
  • Voeg nu beetje bij beetje de melk toe aan het beslag.
  • Verwarm een klontje boter in een koekenpan en laat smelten. Schep vervolgens een flinke lepel beslag in de pan en zorg met een draaiende beweging dat het beslag de hele bodem bedekt. Bak het beslag ongeveer 3 minuten tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1-2 minuten.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.