Lang leve bladerdeeg

Ik kan niet zonder bladerdeeg. Je kunt het op ontzettend veel manieren gebruiken. Voor hartige broodjes, zoete lekkernijen, plaattaarten, quiches en meer. Of je nu een ervaren kok bent of net de weg kan vinden in de keuken, met bladerdeeg wil je aan de slag!

Bladerdeeg is een deeg dat bestaat uit allerlei dunne deeglaagjes (bladen). Die laagjes ontstaan doordat er tussen de bladen boter wordt toegevoegd. De combinatie van de laagjes deeg en boter zorgen voor een krokant en luchtig resultaat bij het bakken. Goddelijk!

Vers bladerdeeg

Zelf je bladerdeeg maken klinkt ingewikkeld, maar is heel leuk om te doen. Je hebt de ingrediënten vaak zelfs al in huis: bloem, water, zout en boter. Meer heb je niet nodig. Althans, wel wat geduld natuurlijk! Ik vertel ik je precies hoe je zelf bladerdeeg kunt maken, bijvoorbeeld in dit recept: tarte tatin van appel en peer. Maar wees niet bang! Als je het een te grote uitdaging vindt, kun je natuurlijk ook altijd gaan voor een kant-en-klaar bladerdeeg rol.

Bladerdeeghapjes

Bladerdeeg tilt zonder twijfel jouw gerechten naar een hoger niveau. De lichte en krokante textuur biedt eindeloze mogelijkheden in de keuken. Of je nu indruk wilt maken op gasten tijdens een feestje of gewoon wil genieten van heerlijke zelfgemaakte lekkernijen. Ga voor bladerdeeg!

De lekkerste taarten van bladerdeeg: bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honingrabarber tarte tatinuientaartjes met blue stiltonbeef wellington met ossenhaasquiche met haringvega plaattaart met rode biet en zoetzure balsamico-uienregenboog tomaat plaattaartwinterse plaattaart met groene groenten en courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook.

De lekkerste hartige hapjes van bladerdeeg: arlettes, bladerdeeg stafjes met kaasknakworstjes in knapperig deegjasjefrikandelbroodjessaucijzenbroodje met ketchupvegetarische hartige banketlettersnelle Brabantse worstenbroodjes en sticks met roomkaasdip.

De lekkerste zoete hapjes van bladerdeeg: cronuts met lemoncurd-mascarponevulling, de meest smeuïge cinnamon rolls ooitchocolate milk piehoning kaneelrolletjes: snelle variant op baklavabaklavatompoucebrievenbus appeltaartchoco-notentwiststompouce-sandwich ijsjestompouce bammetje en appelbollen met vanillesaus.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën