Bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing

40 minuten

Deze bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing zijn lekker voor een lunch, licht diner of om mee te nemen voor onderweg. Een feest van smaken!

Het bakken van deze bladerdeeg mini quiches 

Vandaag gaan we aan de slag met mini quiches. We bakken deze in meerdere fases. Maak eerst het basismengsel van ei, slagroom en geitenkaas en bekleed de kleine springvormen met het bladerdeeg. Giet vervolgens het eimengsel over het deeg in de vormen. Na deze stap bak je de quiches 10 minuten in de oven. Vervolgens verdeel je de vijgen en pijnboompitten over het eimengsel, en druppel ik wat honing over het gerecht. Na deze laatste stap bakken we de bladerdeeg mini quiches in nog zo’n 10 minuten goudbruin af.

Ook lekker: mini quiches met geroosterde spruiten en blauwe kaas

Vijgen: een heerlijke topping

Het pronkstuk in de bladerdeeg mini quiches zijn de vijgen. Deze zijn zoet, en geven veel aroma én vlezigheid af aan het gerecht. Hoe zachter de schil, hoe verser en lekkerder de vijg is. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, en ze hebben allen een eigen karakteristieke smaak. Geniet ervan!

Bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing

Bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing

Bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing

4.69 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • 3 springvormen van 10 of 12 cm

Ingrediënten
 

  • olijfolie
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 3 takjes oregano blad gehakt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 1 rol vers bladerdeeg van 270 g
  • 3-4 vijgen in dunne plakjes of partjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1-2 el vloeibare honing naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet 3 kleine springvormpjes van ongeveer 10-12 cm in met olie. Roer de geitenkaas los in een mengkom. Klop de slagroom en eieren erdoor. Voeg de helft van de oregano toe samen met wat zeezoutvlokken en peper.
  • Steek 3 cirkels van 15 cm uit het bladerdeeg. Bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de vormen.
  • Vul de bladerdeegbodempjes tot iets onder de rand met het eiermengsel en bak 10 minuten in de oven.
  • Haal de vormen uit de oven; laat de oven aanstaan. Beleg de quichebodems met de vijg en verdeel de pijnboompitten erover. Bedruppel met de honing en bak nogmaals 10 minuten, of tot het bladerdeeg en pijnboompitten goudbruin zijn. Serveer een half taartje per persoon.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.