Waarom haring in een quiche?
Haring is de smaakmaker van Nederland en eigenlijk heel ondergewaardeerd in warme gerechten. Door haring te combineren met een romige vulling en knapperige bodem ontstaat een heerlijk balans. Die zoute, zachte vis geeft je quiche nƩt dat extra pitje waar je je vingers bij aflikt. Probeer het en je zult versteld staan!
Zo maak je deze makkelijke quiche met haring
De kracht van dit recept? Hij is super toegankelijk, zelfs voor beginners. Begin met een goede bodem: bladerdeeg werkt altijd, maar een zelfgemaakt zanddeeg maakt het extra speciaal. Vervolgens mix je eieren, crĆØme fraĆ®che of room en wat verse kruiden ā denk aan dille of bieslook ā tot een romige massa. Dan verdeel je stukjes haring over de bodem, giet je de vulling erop en schuif je de quiche de oven in. Terwijl de geur zich verspreidt, kun je alvast een lekker glas witte wijn inschenken of de tafel dekken. Binnen 30-40 minuten is je quiche goudbruin, stevig en klaar om te serveren. Makkelijker kan bijna niet.
Let op met zout, haring is al zout
Let wel op met het gebruik van extra zout in dit recept. Doordat de haring van zichzelf al wat zoutig is hoef je eigenlijk niets extra toe te voegen. Een beetje peper kan natuurlijk wel altijd.
Voor het geval je mijn verzameling haringrecepten hebt gemist; die vind je terug onder het kopje visrecepten!
Zo serveer je deze fantastische quiche met haring!
Deze quiche met haring is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje op je bord. Serveer ām warm of lauwwarm met een frisse salade van bijvoorbeeld veldsla, appel en walnoten. Die frisse bites maken de romige quiche helemaal af. Wil je het helemaal compleet maken? Een glaasje frisse witte wijn of een lichte rosĆ© past er perfect bij. Zo creĆ«er je in een handomdraai een gezellige maaltijd waar iedereen van geniet, van vrienden tot familie.

Makkelijke quiche met haring
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 1/2 rode ui gesnipperd
- 1 rol bladerdeeg of 3-4 plakjes bladerdeeg
- 100 gr spinazie
- 75 gr doperwten
- 2 el gehakte dille
- 1/2 citroen sap
- 2 haringen
- 4 eieren
- 25 gr ricotta
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ĖC.
- Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Verdeel hierin het bladerdeeg langs de randen en bodem en haal het overtollige bladerdeeg weg. Gebruik je de vierkante plakjes zorg dan dat de naden goed dicht zijn.
- Prik de bodem in met een vork en bak dit blind (zie notitie) voor ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en zet even apart.
- Ondertussen maak je de vulling.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de rode ui in wat olie tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe en bak deze tot het geslonken is.
- Maak de vulling door de eieren los te kloppen met de ricotta en het citroensap.
- Haal de haring uit elkaar en snij in kleine stukjes. Let op met toevoegen van extra zout want de haringen zijn zelf al vrij zout dus er is niet veel extra nodig.
- Voeg de doperwten, dille, spinazie en ui mengsel en haringstukjes toe aan het eimengsel en giet dit in de vorm.
- Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot het stevig is geworden.
Tip!
- Recepten
- Brunch recepten
- Hartige taart recepten
- Hollandse recepten
- Lunch recepten
- Quiche recepten
- Vis recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka