Makkelijke quiche met haring

40 minuten

Deze heerlijke quiche is ideaal als snelle maaltijd en met de haring erin vind ik hem helemaal top. Hou je echt niet van haring, dan kun je dat natuurlijk ook goed vervangen door bijvoorbeeld een andere soort vis (makreel past hier ook goed bij of zalmfilet) Aan jou de keuze.

Makkelijke quiche met haring: let op met zout

Let wel op met het gebruik van extra zout in dit recept. Doordat de haring van zichzelf al wat zoutig is hoef je eigenlijk niets extra toe te voegen. Een beetje peper kan natuurlijk wel altijd.

Voor het geval je mijn verzameling haringrecepten hebt gemist; die vind je terug onder het kopje visrecepten!

Quiche met haring

Makkelijke quiche met haring

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 rol bladerdeeg of 3-4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr spinazie
  • 75 gr doperwten
  • 2 el gehakte dille
  • 1/2 citroen sap
  • 2 haringen
  • 4 eieren
  • 25 gr ricotta
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Verdeel hierin het bladerdeeg langs de randen en bodem en haal het overtollige bladerdeeg weg. Gebruik je de vierkante plakjes zorg dan dat de naden goed dicht zijn.
  • Prik de bodem in met een vork en bak dit blind (zie notitie) voor ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en zet even apart.
  • Ondertussen maak je de vulling.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de rode ui in wat olie tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe en bak deze tot het geslonken is.
  • Maak de vulling door de eieren los te kloppen met de ricotta en het citroensap.
  • Haal de haring uit elkaar en snij in kleine stukjes. Let op met toevoegen van extra zout want de haringen zijn zelf al vrij zout dus er is niet veel extra nodig.
  • Voeg de doperwten, dille, spinazie en ui mengsel en haringstukjes toe aan het eimengsel en giet dit in de vorm.
  • Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot het stevig is geworden.

Notities

Het blind bakken van de bodem zorgt ervoor dat het bladerdeeg al gegaard is voor je de natte vulling erin doet. Om dit te doen verfrommel je een stuk bakpapier, haal dit weer uit elkaar en leg dit op het bladerdeeg. Vul dit nu met iets zwaars. je kunt bakbonen gebruiken maar gedroogde rijst of gedroogde peulvruchten werkt ook prima. Verdeel die goed over de bodem en langs de zijkanten en zet het geheel zo in de oven.
Na het blind bakken verwijder je het bakpapier en de bonen. Deze kun je een volgende keer weer precies zo gebruiken.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.