Snelle Brabantse worstenbroodjes uit de Airfryer

30 minuten

Worstenbroodjes, je hoeft geen Brabander te zijn om een goed exemplaar te kunnen waarderen. Als ontbijt, lunch, tussendoortje of late-night snack. Worstenbroodjes kunnen altijd! En omdat ik weet dat de meesten van jullie deze mening delen én omdat er al een meerder keren is gevraagd of je deze jongens ook in de Airfryer kunt maken (het antwoord is overigens JA), heb ik een recept gemaakt voor deze Brabantse lekkernij uit de Airfryer. Want ja, u vraagt, wij draaien (ik dan, in dit geval).

Smaken verschillen

Ik maakte voor dit recept een klassieke vulling, maar je bent uiteraard vrij om te variëren met kruiden en specerijen tot de worstenbroodjes precies naar jouw wens zijn. Eet je geen varkensvlees en wil je alleen rundergehakt gebruiken? No problemo. Ben je op zoek naar iets meer pit? Beetje rode peper of sambal door je gehakt, en voilà. Maak je liever een vegetarische versie? Kan gewoon. Niks of niemand houdt je tegen, al jouw worstenbrooddromen rollen straks gewoon, hup, uit jouw Airfryer.

Praktische tips:

  • Voor dit recept gebruikte ik kleine velletjes taartdeeg, maar je kunt ook grote vellen deeg voor hartige taart uit de koeling gebruiken. Snijd daaruit dan 10 ovaaltjes die net iets groter zijn dan de worstjes.
  • Wellicht een no-brainer, maar zorg ervoor dat het mandje van je Airfryer niet te vol zit en bak de broodjes in meerdere ladingen af.
  • Een Airfryer is echt multifunctioneel. Probeer vooral ook eens mijn andere recepten voor deze (bijna) alleskunner.

 

worstenbrood airfryer

Snelle Brabantse worstenbroodjes uit de Airfryer

4.56 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 stuks

Benodigdheden

  • kleine deegroller
  • bakkwastje
  • Airfryer

Ingrediënten
 

  • 10 vierkante vellen deeg voor hartige taart diepvries
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl venkelzaad
  • peper en zout
  • bloem om werkblad te bestuiven
  • optioneel: ketchup om erbij te serveren

Instructies
 

  • Laat eerst het deeg ontdooien.
  • Meng intussen het half-om-half gehakt met het paneermeel, 1 ei, de kruiden en peper en zout. Verdeel het gehakt in 10 porties en rol hier kleine worstjes van.
  • Snijd de vier hoekjes van elk vel taartdeeg rond af*. Rol het deeg in de lengte iets uit in de lengte, tot je een ovale vorm hebt. Leg er de worstjes op. Vouw het deeg voorzichtig om elk worstje, waarbij je begint met de korte kant.
  • Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bloem bestoven werkblad. Klop het tweede ei los en bestrijk hier de worstenbroodjes mee. Bak ze ca. 15 minuten op 170 graden in de Airfryer, tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de worstenbroodjes met ketchup als je dat lekker vindt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.