Choco-notentwists
45 minuten
Deze choco-notentwists, knapperige bladerdeegstengels met chocolade en noten zijn de ideale zoete snack. Ze staan sneller op tafel dan je denkt, en geloof me: je keuken gaat er ook nog eens héérlijk van ruiken.
Zo maak je de choco-notentwists
Voor dit recept voor choco-notentwists gebruik je kant-en-klaar bladerdeeg uit de vriezer. De truc is om deze alvast een beetje te laten ontdooien op je werkblad, zodat je ze daarna koel – maar niet bevroren – verder kunt verwerken. Je legt telkens twee plakjes deeg, iets overlappend, op elkaar zodat er rechthoeken ontstaan. Vergeet niet de naden goed dicht te drukken!
Now comes the fun part: je besmeert het bladerdeeg met je favoriete chocolade-hazelnootpasta. Vervolgens bestrooi je deze zoete, plakkerige laag met je favoriete noten. In dit recept koos ik voor amandelschaafsel, maar gebruik zeker ook eens andere grofgehakte nootjes, zoals pistache- of hazelnoten.
Hoe je het deeg vervolgens oprolt en draait, zodat het echte choco-notentwists worden, lees én zie je hieronder. Voor elke stap heb ik een handige stap-voor-stap foto bijgevoegd.
Choco-notentwists
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
- kwastje
Ingrediënten
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg half ontdooid
- 5-6 el chocolade-hazelnootpasta
- 2 el amandelschaafsel plus extra om te bestrooien
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 eigeel losgeklopt
- 2 tl kristalsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Laat ondertussen het bladerdeeg half ontdooien. Leg als het bladerdeeg voor de helft ontdooid is telkens 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend op elkaar zodat er 4 rechthoeken ontstaan. Druk de naden goed dicht.
- Bestrijk de rechthoekjes dun met de 5 hazelnootpasta. Bestrooi met 2 eetlepels amandelschaafsel en de kaneel.
- Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op vanuit de lange kant en snijd de rolletjes met een scherp mes in de lengte doormidden.
- Knijp de uiteinden van twee repen goed dicht en draai deze repen om elkaar heen. Zorg ervoor dat de open kanten met chocolade naar boven blijven. Knijp ook het andere uiteinde goed samen.
- Leg de twists met de chocoladekant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met de losgeklopte eidooier en garneer met de suiker en wat extra amandelschaafsel. Bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.