Maak zelf je eigen oranje tompouce!

Tijd

Categorieën: Cake, Recept, Zoete recepten

Koningsdag… maar dan anders

Het is dit jaar een totaal andere Koningsdag dan vorig jaar. Het waarom begrijpen we inmiddels allemaal wel denk ik, maar een beetje feest is natuurlijk alsnog leuk. En dus vieren we het dit keer met oranje Tompouce!

Dat ik dol ben op de Tompouce is misschien al duidelijk en deze oranje is extra feestelijk!

Voor het maken van de tompouce zijn een aantal stappen die beginnen met het bakken van het bladerdeeg.

Om te voorkomen dat het bladerdeeg heel hoog wordt leg je een ovenrooster op de blaadjes en schuif je ze zo de oven in.

Voorbereiden banketbakkersroom

Het maken van de banketbakkersroom is niet ingewikkeld maar wil je dat liever niet zelf maken dan kun je ook hele lekkere kant- en klaar banketbakkersroommixen kopen in de supermarkt. In dat geval is je eigen tompouce helemaal snel klaar. Maar zelf maken blijft natuurlijk het lekkerste!

Fijne Koningsdag!

Ondanks alle beperkingen wens ik jullie toch alvast een hele fijne Koningsdag!

Oranje tompouce

Maak zelf je eigen oranje tompouce!

4.4 van 162 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Zoete gerechten
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 ml melk
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 vanillestokje
  • 75 ml room
  • 2 gelatineblaadjes

Icing

  • 75 gr poedersuiker
  • 2 el wortelsap

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 8 rechthoekige stukjes hebt. Leg deze op een bakplaat en prik met een vorm gaatjes in elk bladerdeeg lapje en leg er een ovenrooster op. Bak ongeveer 10 minuten en laat afkoelen.
  • Breng 200 ml melk met de suiker aan de kook. Doe hier het merg van het vanillestokje erdoor of als je die niet hebt gebruik je een tl vanille extract.
  • In een ander kommetje roer je de eidooiers los met de overige 50 ml melk en de bloem. Roer het eimengsel door de warme melk en laat het 2 minuten zachtjes koken. Stort uit op een koud plaatje of een bord (een kleine ovenschaal is handig) en dek het af met plastic folie.
  • Klop de slagroom stijf en week de gelatine 5 minuten in koud water. Smelt de gelatine vervolgens na het weken in een steelpannetje op laag vuur.
  • Roer de afgekoelde banketbakkersroom los in een kom en meng de gelatine erdoor. Spatel de opgeslagen room erdoor en laat opstijven in de koelkast.
  • Maak de glazuur door poedersuiker met wortelsap te mengen. Besmeer 4 plakjes bladerdeeg ermee. Besmeer de andere 4 plakjes bladerdeeg met de banketbakkersroom en leg de oranje plakken er weer bovenop.
  • Garneer de tompouce eventueel met extra slagroom.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.