Quesadilla’s met kimchi

12 minuten

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken, maar ook op de Koreaanse en dus bracht ik de twee samen in dit recept. Een hap van deze quesadilla‘s met kimchi en je begrijpt meteen dat je niet dezelfde taal hoeft te spreken om een match made in heaven te zijn.

Kimchi

Jullie weten, ik heb een zwak voor kimchi. Dit traditioneel Koreaanse gerecht bestaande uit gefermenteerde kool smaakt wat mij betreft bijna goed op alles. Over vlees, op rijst, op een tosti – YUM -, uit het vuistje, ik combineer het nog net niet met chocola. Alhoewel, ik breng mezelf op ideeën. Mocht je nou meer willen weten lees dan even dit artikel dat ik eerder schreef over deze veelzijdige smaakmaker.

Quesadilla’s met kimchi

Deze quesadilla’s met kimchi zijn de perfecte snack voor wanneer je tussen de middag behoefte hebt aan iets hartigs, maar niet meteen zit te wachten op een complete maaltijd. Daarnaast draai je ze ook nog eens in no time in elkaar en heb je alleen een koekenpan nodig om ze even mooi krokant en goudbruin te bakken

Kimchi over? Kimchi kun je goed bewaren en blijft in een goed afgesloten en luchtdichte pot in de koelkast makkelijk drie maanden goed. Heb je na dit recept de kimchi-flavour helemaal te pakken, probeer dan vooral ook eens deze hartige kimchi pannenkoekjes of verwen jezelf met een dampende kom kimchi miso ramen.

Quesadilla's met kimchi

Quesadilla's met kimchi

3.84 van 6 stemmen
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Hoofdgerecht, Snack
Porties 2 Personen

Ingrediënten
 

  • 2 volkoren tortilla's
  • 80 g kimchi
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • 50 g babyspinazie
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 1 blik zwartebonenspread
  • 1 tl olie

Instructies
 

  • Knip of snijd de tortilla’s tot de helft in.
  • Hak de kimchi iets fijner. Maak de avocado schoon en prak fijn met een vork en breng op smaak met citroensap en wat peper.
  • Hak de babyspinazie fijn. Meng de gehakte spinazie door de roomkaas.
  • Beleg ieder kwart van de tortilla met een ander ingrediënt. Verdeel de kimchi linksboven en de zwartebonenspread linksonder. Verdeel de avocado rechtsboven en de roomkaas rechtsonder.
  • Vouw de kwart met zwartebonenspread naar de kimchi. Vouw de kwart met de kimchi naar de avocado. Vouw tenslotte de kwart met de avocado naar de roomkaas.
  • Besprenkel de tortilla’s met wat olie en bak voor ca. 6 minuten in een pan tot de tortilla licht kleurt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Quesadilla's met kimchi

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.