Quesedilla met pulled chicken en tomatenrelish

Tijd

Quesedilla met pulled chicken en tomatenrelish

Een quesedilla is een ideale manier om een snelle lunch te maken. Ik gebruik hiervoor vaak restjes kip, maar die kip kun je er natuurlijk ook speciaal voor maken. In dit geval gebruik ik lekker gekruide kipfilets die ik bak en daarna met vorken uit elkaar trek: pulled chicken, dus. 

De tortilla wordt gevuld met lekker veel kaas, de kip, zure room en dan even gebakken in de koekenpan. Draai ‘m voorzichtig om, anders valt alles eruit. Dat is eigenlijk het enige “moeilijke” van dit hele recept…

Erbij kun je een lekkere guacamole maken of deze tomatenrelish. Ben je vergeten hoe het ook alweer zit met tortilla’s, quesedilla’s en alle andere namen? Check dan deze post die dat haarfijn aan je uitlegt.

quesedilla

quesedilla

Quesedilla met pulled chicken en tomatenrelish

5 van 1 stem
Bereidingstijd 55 min
Totale tijd 55 min
Gang Lunch
Keuken Mexicaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 639 kcal

Ingrediënten
 

QUESEDILLA’S

  • zonnebloemolie
  • 8 tortilla’s
  • 2 kipfilets
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 2 el jalapeñopeperplakjes pot, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes in dunne ringen
  • 100 g geraspte belegen kaas of mozzarella
  • 4 el zure room
  • 1 limoen in partjes

TOMATENRELISH

  • 500 g lekkere rijpe tomaten fijngehakt
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 1 teen knoflook geperst
  • ½ bosje koriander blad fijngehakt
  • 2 tl rodewijnazijn

Instructies
 

  • Doe voor de tomatenrelish de tomaten met sap en al in een koekenpan. Voeg de rode ui en de extra vergine olijfolie toe. Strooi er de suiker en de zeezoutvlokken overheen en schep om. Verhit op middelhoog vuur en laat 5 minuten pruttelen.
  • Schraap het tomatenmengsel in een kom of pot, roer de knoflook erdoor en laat 15 minuten afkoelen. Roer de koriander en rodewijnazijn erdoor.
  • Verhit intussen een scheut zonnebloemolie in een koekenpan, waar de tortilla’s straks plat in passen. Bestrooi de de kipfilets met de komijn, koriander en zeezoutvlokken en peper. Bak ze in 15 minuten rondom bruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en trek ze met twee vorken uit elkaar.
  • Roer eventuele aanbaksels in de koekenpan los en doe ze bij de pulled chicken. Verhit opnieuw een klein scheutje olie in de koekenpan. Bestrijk 1 tortilla met 1 eetlepel tomatenrelish en leg met de bestreken kant naar boven in de pan. Verdeel er snel een kwart van de pulled chicken overheen en bestrooi met een kwart van de overige toppings: jalapeñopeper, lente-ui en geraspte kaas. Schep er 1 eetlepel zure room op en leg er een tweede tortilla bovenop.
  • Draai de quesadilla voorzichtig om zodra de onderkant goudbruin is en bak de andere kant nog een paar minuten. Herhaal met de overige tortilla’s en vulling. Serveer ze in punten gesneden met extra tomatenrelish en partjes limoen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 639kcalKoolhydraten: 43gProteine: 37gVet: 36gVerzadigde vetten: 11gTrans Fat: 1gCholesterol: 105mgNatrium: 719mgKalium: 970mgVezels: 4gSuiker: 10gVitamine A: 1681IUVitamine C: 37mgCalcium: 301mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!