De allerlekkerste guacamole

Tijd

Guacamole is echt by far een van mijn favoriete gerechten. Het is natuurlijk heerlijk om te eten met een tortillachipje, maar je kunt het ook prima combineren bij een groter gerecht. Neem nu mijn recept voor limoenkip met koriander. Die combineert echt heel erg goed met deze romige guacamole.

Bereiding van de guacamole

Het maken van deze heerlijke groene dip is kinderspel. Er zijn meerdere manieren om het te maken en ongetwijfeld net zoveel recepten om uit te kiezen, maar mijn favoriete manier is de ene keer glad gepureerd zoals hier op de foto, of wat meer chunky.

Wat ik kies, is afhankelijk van het doel. Wil ik een makkelijk dipje, dan kies ik voor een gehakte guacamole. Wil ik een smooth textuur dan kies ik voor gepureerd (met een staafmixer).

Zo bewaar je deze dip het best

Waar je de voorkeur aan geeft, is dus heel persoonlijk. Wist je trouwens dat de kleur mooi groen blijft als je de pit in het mengsel bewaart tot je het gaat eten – en de dip besprenkelt met wat extra limoensap? Het schaaltje dek je vervolgens goed af met plastic-folie en je zet ‘m in de koelkast.

Dat werkt natuurlijk niet oneindig, maar wil je de guacamole al gaan maken voor het avondeten dan kun je dat gerust doen dus, met wat extra limoensap en de pit in de schaal tot gebruik.

Maar het liefst maak je ‘m dus nét voordat je hem serveert, dan is hij het lekkerst qua smaak en mooist van kleur. 

Heerlijke romige guacamole

Heerlijke romige guacamole

De allerlekkerste guacamole

4.5 van 8 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Basisrecept, Bijgerecht
Keuken Mexicaanse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe tomaat fijn gesneden
  • 3 rijpe avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • handvol koriander gehakt plus extra om te serveren
  • 1 kleine rode ui heel fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten en pitjes verwijderd, fijn gesneden
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Neem een kom en doe hier het avocado vruchtvlees in. Prak dit met een vork en meng het vervolgens met de fijngesneden tomaat, de koriander, ui en chilipeper. Breng op smaak met het limoensap en de peper en zout.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!