Chocolade croissanttaart met Nutella

Chocolade croissanttaart met Nutella

Vandaag weer een van Felina’s favorieten: een chocolade croissanttaart, gevuld met Nutella. Het is eigenlijk een soort broodpudding, maar dan met croissants in plaats van brioche. 

Wil je liever een hartige variant van deze croissanttaart maken? Dan laat je de Nutella, poedersuiker, kaneel, amandelen en de chocola weg. In de plaats van de Nutella besmeer je de croissants licht met wat pittige mosterd (of een andere mosterd die jij lekker vindt) en je belegt ze met ham en kaas. 

Het ei-slagroom mengsel maak je ook, maar daar laat je de suiker uit weg. In plaats daarvan mix je het met wat fijngesneden bieslook en een klein beetje zout. Voor je de taart gaat eten knip je er nog wat bieslook overheen.

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

croissanttaart

croissanttaart met nutella

Chocolade croissanttaart

4.22 van 14 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • 1 grote ronde ovenschaal 30 cm doorsneden
  • Mixer met kom

Ingrediënten
 

  • 7 roomboter croissants
  • 1 pot Nutella
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 60 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 el amandelschaafsel
  • poedersuiker + gehakte pure chocola om te bestrooien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de croissants open en besmeer ze dik met Nutella. Leg ze in de ovenschaal.
  • Doe de eieren met de slagroom, suiker en kaneel in een kom en klop ze los.
  • Giet het mengsel over de croissants in de ovenschaal. Bestrooi de croissants met het amandelschaafsel.
  • Zet de schaal 20-25 minuten in de oven tot het ei-slagroommengsel gestold en goudbruin is.
  • Bestrooi de croissanttaart vlak voor je hem gaat eten met poedersuiker en de gehakte chocola.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!