Avocado ijsjes met choco drizzle

6 uur 10 minuten

Avocado in een toetje? Jazeker! Deze avocado ijsjes met choco drizzle zijn heerlijk romig en prachtig van kleur. Door de toevoeging van gezoete gecondenseerde kokosmelk worden ze extra creamy. Deze vind je, bijvoorbeeld van het merk Nature’s Charm, bij grote supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo. Kun je deze echt niet vinden, gebruik dan gewone gezoete gecondenseerde melk.

De ideale ijsjesvorm voor deze avocado ijsjes

Deze avocado ijsjes zijn het makkelijkst uit de ijsjesvorm te halen als je siliconen ijsvormpjes gebruikt. Hieronder link in mijn favoriet, zodat je ‘m meteen kunt bestellen. Dit is ook een ideale vorm om zelf waterijsjes of deze snelle vijgen waterijsjes in te maken. Veel succes!

Avocado ijsjes

Avocado ijsjes

Avocado ijsjes met choco drizzle

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriezer 6 uur
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang Dessert
Porties 8 ijsjes

Benodigdheden

  • Ijsjesvorm
  • Blender

Ingrediënten
 

  • 1,5 rijpe avocado
  • 2 tl maizena
  • 250 ml kokosmelk uit een pak, niet uit blik
  • 250 ml gecondenseerde kokosmelk of eventueel gewone gezoete gecondenseerde melk
  • 250 ml sinaasappelsap vers geperst
  • snufje zout
  • 50 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Neem een kleine steelpan en verhit hierin de gecondenseerde kokosmelk met de maizena. Voor je de maizena toevoegt, is het handig dit even te mengen met een klein beetje kokosmelk. Zo roer je de klontjes er eerst uit. Voeg dan toe aan de kokosmelk in de steelpan. Meng het samen tot de maizena goed is opgelost. Het hoeft dus niet heel heet te worden.
  • Doe nu alle ingrediënten in een blender, inclusief de warme maizena mix. Blend tot een glad en romig geheel.
  • Giet dit voorzichtig in een ijsjesvorm en zet minimaal één nacht in de vriezer.
  • Als de ijsjes bevroren zijn, haal je ze uit de vormpjes. Smelt de chocola en drizzle deze over de ijsjes voor je ze serveert. Wil je dat de drizzle echt hard wordt (zoals bij de ijssalon), dan kun je wat kokosvet met de chocolade meesmelten. Daarvan wordt de choco drizzle op deze avocado ijsjes knapperig en hard.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.