Pancake taco’s met chocolade drizzle

Pancakes

Pancakes. Ja hoor, die gouden, fluffy rondjes geluk mogen natuurlijk niet ontbreken. Of je ze nou klassiek maakt met een vleugje vanille en een snuf kaneel, of lekker brutaal met stukjes chocola door het beslag, pancakes zijn het perfecte comfort food. Ze zijn snel gefikst, kids zijn er dol op (oké, ik ook), en ze vormen de ideale basis voor deze zoete taco-variant. Want zeg nou zelf: wie wil er nou geen pancake die je kunt oprollen met een lading lekkers erin?

Taco tijd

Ik ben gek op taco’s en eigenlijk al het Mexicaanse eten. Maar al zeg je Mexico dan denk je al snel aan guacamole, empanadas, quesedilla’s en meer. En ook een taco vul je normaal met lekker langzaam gegaard vlees zoals pulled pork en salsa. Maar waarom zouden we niet een zoete taco eten? Eerder maakte ik al cheesecake taco’s van tartelettedeeg en nu ben ik de keuken in gedoken en heb ik pancake taco’s met chocolade drizzle gemaakt.

Pancake tacos miljuschka

Pancake taco’s met chocolade drizzle

Deze pancake taco’s zijn eigenlijk wat wij kennen als Amerikaanse pannenkoeken. Dus niet de platte grote Nederlandse variant, maar de kleine fluffy pancake. De pannenkoeken heb ik vervolgens gevuld met kwark en yoghurt en fruit. Dit recept is dus eigenlijk een combinatie van het perfecte ontbijt. Een gezond schaaltje yoghurt, maar dat in een overheerlijke pannenkoek. Loopt het water je al in de mond? Nou mij wel! Wat mij betreft is dit het ultieme weekend ontbijt, oftewel brunch, want bij één pancake taco zal het niet blijven.

Pannenkoeken recept

Pannenkoeken lijken misschien heel simpel, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Je hebt het klassieke pannenkoeken recept, maar ook die kun je natuurlijk met van alles en nog wat beleggen, zowel zoet als hartig. De pannenkoek komt ook overal ter wereld voor, zo heb je niet alleen de Nederlandse en Amerikaanse, maar ook een Tsjechische aardappelpannenkoek, Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui of een Bánh Xèo de Vietnamese pannenkoek. Ben je toch meer een zoetekauw? Maak dan eens carrot cake pannenkoeken of prinsessen pannenkoeken. En laten we de Franse variant niet vergeten, want ook met de crêpe kun je een hoop. Zo beleg ik die het liefst met Oreo’s. Maar goed, terug naar deze pancake taco’s, want die moet je natuurlijk eerst maar eens gaan maken.

Pancake tacos miljuschka
Totale tijd35 minuten

Pancake taco’s met chocolade drizzle

4.34 van 6 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 200 ml vanillekwark 
  • 150 ml Griekse yoghurt 
  • 100 gr vers fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bramen 
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • Snuf zout
  • 1 ei maat M
  • 75 ml karnemelk
  • 170 ml melk
  • 75 gr pure chocolade
  • 20-40 gr roomboter om in te bakken
  • 2 el nougatine 

Bereidingswijze: 

  • Meng de vanillekwark met de Griekse yoghurt. Maak het fruit schoon. Snijd aardbeien in plakjes.  
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker en een snufje zout in een grote kom. Klop het ei samen met de karnemelk en melk los in een andere kom en roer het door het meelmengsel. Klop tot een glad beslag en laat vervolgens even staan.  
  • Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan die je met een klein laagje water vult, breng aan de kook en smelt zo de chocolade (au bain-marie).  
  • Maak de pancakes. Smelt een klontje boter in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak kleine pannenkoekjes van ca. 8 centimeter doorsnede met 3 tegelijk. Als de bovenkant droog is, kunnen ze omgedraaid worden. Bak ze aan beide kanten goudbruin.  
  • Vul de pancake’s als een taco met een paar eetlepels van het kwarkmengsel, het fruit en bestrooi met nougatine. Haal een vork door de gesmolten chocolade en drizzle over de pancakes heen.  
  • Tip: Net als bij een hartige taco kun je helemaal losgaan met de vulling. Je kunt ze met allerlei soorten fruit vullen en een drizzle van honing, ahornsiroop, agave siroop etc. It’s up to you! 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.