Heb je geen idee wat je met jouw stukje varkensvlees moet maken? No problemo! Ik heb van alles in mijn recepten archief voor je. Of het nu buikspek, varkenshaas of een speklap is. Dit zijn mijn varkensvlees recepten.
Varkensvlees
Varkensvlees is een veelzijdige en smaakvolle diersoort die wereldwijd geliefd is. Ook ik ga er graag mee aan de slag. Heb je geen idee wat je met jouw stukje varkensvlees moet doen? No worries, ik help je uit de brand. Of het nu buikspek, sparerib, varkenshaas of een speklap is – krijg je al zin om te koken?
Wat is varkensvlees?
Varkensvlees is vlees dat afkomstig is van, je raad het al, varkens. Het vlees afkomstig van varkens heeft over het algemeen een lichtroze tot roze kleur en heeft een milde smaak. Vaak is het vlees ook iets verder, waardoor het lekker juicy wordt. Het vlees komt in verschillende typen voor. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld: karbonade, speklap, gehakt, ribben, varkenshaas, buikspek en varkensfilet. Je kunt er ontzettend veel mee maken. Varkensvlees is dan ook een veelgebruikte vleessoort in erg veel keukens over de hele wereld. Geef ze eens ongelijk, het is geweldig!
Aziatische recepten met varkensvlees
In de Aziatische keuken wordt er enorm veel gewerkt met varkensvlees. Vaak wordt het heerlijk gemarineerd, krokant gebakken, langzaam gerookt of gaar gestoomd. Dit zijn de lekkerste Aziatische gerechten met varkensvlees: noedels met geroosterd varkensvlees: Bún chả, char siu zelf maken: Kantonees geroosterd varkensvlees, Vietnamese pizza van rijstvellen, Aziatische varkenshaasspiesjes met koolsla, spareribs China style en vietnamese loempia of Chả giò.
De lekkerste broodjes met varkensvlees
Wist je dat varkensvlees ook enorm lekker is op broodjes? Probeer deze kanjers maar eens uit: Danny’s saté babi met zoetzure komkommer, Banh mi; een bekend Vietnamees broodje, gestoomde broodjes met geroosterd buikspek Pulled pork burger met crispy onion rings en Brabantse worstenbroodjes uit de Airfryer.
Smaakvolle gerechten met varkensvlees
Nog niet genoeg inspiratie? Probeer dan ook mijn gebraden varkensrugfilet met venkelsalade, schnitzels met gebakken aardappeltjes en sla, pulled pork, porchetta met pistache en venkelzaad, gekaramelliseerd buikspek in kokoswater, smokey spareribs met homemade barbecuesaus, rollade van Baambrugsbig met aardappeltjes en groente, broodjes met gemarineerde speklapjes en een pittige saus, stamppot savooiekool met crispy Indische speklapjes en varkenshaasspiesjes met koolsla.
Meer recepten vind je op Miljuschka.nl.