Broodjes met Aziatisch gemarineerde speklapjes en een pittige saus

35 minuten

Oeff, wat een heerlijkheid: deze broodjes met Aziatisch gemarineerde speklapjes en een pittige saus. Deze Oosters belegde sandwiches maak je af met komkommerlinten en knapperige bosui.

Haal voor dit recept speklapjes bij de slager en vraag om de beste kwaliteit. Zelf gemarineerde speklapjes maken is dan ook zoveel lekkerder dan kant-en-klaar voorgemarineerd vlees halen. Probeer het maar eens!

Lees ook: alles over verschillende soorten spek

Broodjes met Aziatisch gemarineerde speklapjes en een pittige saus

Broodjes met Aziatisch gemarineerde speklapjes en een pittige saus

Broodjes met Aziatisch gemarineerde speklapjes en een pittige saus

4.58 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1/2 bosje lente-uitjes in schuine ringen
  • 4 el hoisinsaus
  • 2 cm gemberwortel geschild, geraspt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 tl vloeibare honing
  • 4 speklapjes
  • 4 broodjes naar keuze opengesneden
  • ½ komkommer in dunne linten
  • 1 bosje koriander blad grof gehakt
  • srirachasaus om te serveren

Instructies
 

  • Snijd de helft van de lente-uiringen fijn en doe ze in een kom. Voeg de hoisinsaus, de gember, de knoflook en de honing toe en schep om. Voeg de speklapjes toe en wrijf ze rondom in met de marinade.
  • Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en bak hierin de speklapjes op hoog vuur goudbruin en knapperig.
  • Beleg de broodjes met een speklapje, de komkommerlinten, koriander en de rest van de lente-ui. Serveer met srirachasaus.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.