Spareribs China style

Tijd

De lekkerste spareribs kun je niet eten zonder dat je handen en gezicht helemaal onder de sticky saus zitten. Dat is precies wat er gebeurt bij deze Chinese spareribs. Zet dus genoeg keukenpapier op tafel voordat je je tanden in het goddelijke vlees zet.

Bereidingswijze voor Chinese spareribs

Snijd de ribben in stukken van 4-5 ribben. Snijd de gember in plakken en 3 bosuien in stukken van 5 cm. Doe samen met de spareribs, sojasaus, hoisin, kaneelstokken en steranijs in een pan. Voeg net zo veel water toe tot de ribben onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 2-2,5 uur langzaam garen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het vlees uit het vocht en laat het vocht tot de helft inkoken. Leg de spareribs op een bakplaat en giet het kookvocht eroverheen. Bak de ribbetjes in 30 minuten sticky en knapperig. Besmeer of bedruip de spareribs elke 10 minuten met extra kookvocht.

Snijd ondertussen de rest van de bosui in dunne ringetjes. Strooi de bosui over de spareribs en serveer.

Probeer ook eens mijn noedels met geroosterd varkensvlees – Bún chả

chinese spareribs

chinese spareribs

Spareribs China style

5 van 1 stem
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • 9 cm gember
  • 5 bosuien
  • 5 el sojasaus
  • 2 el hoisin
  • 2 kaneelstokken
  • 3 steranijs

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de spareribs in stukken van 4-5 ribben. Snijd de gember in plakken en 3 bosuien in stukken van 5 cm. Doe samen met de spareribs, sojasaus, hoisin, kaneelstokken en steranijs in een pan. Voeg net zo veel water toe tot de ribben onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 2-2,5 uur langzaam garen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de spareribs uit het vocht en laat het vocht tot de helft inkoken. Leg de spareribs op een bakplaat en giet het kookvocht eroverheen. Bak de spareribs in 30 minuten sticky en knapperig. Besmeer of bedruip de spareribs elke 10 minuten met extra kookvocht.
  • Snijd ondertussen de rest van de bosui in dunne ringetjes. Strooi de bosui over de spareribs en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!