Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels

20 minuten

Een heerlijk hoofdgerecht om ‘s avonds op tafel te zetten: Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels. Eens een keer wat anders dan de standaard karbonades! En dit diner staat binnen een mum van tijd op tafel. 

De allerbeste karbonaadjes

Gebruik voor dit gerecht goede kwaliteit varkenskarbonades, het liefst van de slager. Je maakt dit Oosterse diner af met gegrilde paksoi, je favoriete noodles en frisse partjes limoen. De Aziatische saus en het korianderblad maken het feestje compleet!

Lees hier meer over noedels in alle soorten en maten

Oosterse karbonaadjes

Oosterse karbonaadjes

Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels

4 van 7 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 personen
Calorieën 501 kcal

Ingrediënten
 

  • 50 ml vloeibare honing
  • 4 el sojasaus
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 225 g rijstnoedels
  • 1 el sesamolie
  • 4 karbonades in reepjes gesneden
  • 4 shanghai paksoi over de lengte in kwarten
  • 1 limoen in partjes
  • 0,5 bosje koriander blad geplukt

Instructies
 

  • Meng de honing, sojasaus en knoflook met 2 eetlepels water tot een Oosters woksausje en zet apart.
  • Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schroei hierin de karbonades in 2-3 minuten per kant dicht. Giet het woksausje bij de karbonades en bak ze nog 5 minuten, of tot ze gaar zijn – zorg dat het vlees niet té droog wordt. Zet het vuur niet te hoog, dan kan de saus verbranden. Schraap daarbij eventuele aanbaksels los van de bodem en roer ze door de woksaus.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan of grillpan en bak de paksoi glazig en gaar.
  • Serveer de karbonades met de paksoi, de noodles en de partjes limoen. Roer de saus, als deze te veel is ingedikt, voor het serveren los met 1-2 eetlepels extra water en verwarm kort. Bestrooi het gerecht met korianderblad en druppel wat van de overgebleven woksaus over het vlees.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 501kcalKoolhydraten: 61gProteine: 33gVet: 13gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 90mgNatrium: 1175mgKalium: 595mgVezels: 2gSuiker: 11gVitamine A: 126IUVitamine C: 6mgCalcium: 35mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.