Een lekkere stoofschotel, bij de gedachten alleen al krijg ik een heerlijk warm gevoel. Ze bestaan dan ook al eeuwen lang! Een stoofschotel is een heerlijk voedzame maaltijd die ik het liefste uren lang zachtjes laat pruttelen op het vuur. De gestoofde vis, vlees en groenten zijn altijd weer fantastisch. De kruiden, specerijen en bouillon verrijken de smaak enorm. Ik kan er geen genoeg van krijgen.
Dit zijn mijn ultieme stoofschotels met rund. Zodra de zomer voorbij is en de temperaturen weer wat lager worden, zijn dit mijn go to recepten. Maar eigenlijk is dit lekker in welk jaargetijde dan ook, regenachtig of niet, ik ben dol op deze runderstoofjes: ultieme slowcooker runderstoof, karni stobá: een stevige Antilliaanse stoofschotel, Limburgs zuurvlees (zoervleisj) met friet, boeuf bourguignon, stoofschotel met bokbier, Mexicaanse runderstoof met poblano pepers, rundergoulash en chili con carne.
Dit zijn mijn ultieme stoofschotels met kip. Zodra de zomer voorbij is en de temperaturen weer wat lager worden, zijn dit mijn go to recepten. Maar eigenlijk is dit lekker in welk jaargetijde dan ook, regenachtig of niet, ik ben dol op deze kipstoofjes: coq au vin: stoofpot van kip in rode wijn, Italiaans stoofpotje met kip, poulet basque en kipstoof: een winterse maaltijd.
Dit zijn mijn ultieme stoofschotels met vis. Zodra de zomer begint en de temperaturen weer wat hoger worden, zijn dit mijn go to recepten. Maar eigenlijk is dit lekker in welk jaargetijde dan ook, zonnig of niet, ik ben dol op deze visstoofjes: surf ‘n’ turf stoofpotje, vis adobo en bouillabaisse met rouille.
Dit zijn mijn ultieme stoofschotels met lam. Zodra de zomer voorbij is en de temperaturen weer wat lager worden, zijn dit mijn go to recepten. Maar eigenlijk is dit lekker in welk jaargetijde dan ook, regenachtig of niet, ik ben dol op deze lamsstoofjes: Marokkaanse lamstajine met couscous.
Dit zijn mijn ultieme vega(n) stoofschotels. Zodra de zomer voorbij is en de temperaturen weer wat lager worden, zijn dit mijn go to recepten. Maar eigenlijk is dit lekker in welk jaargetijde dan ook, regenachtig of niet, ik ben dol op deze stoofjes: West-Afrikaans vegan stoofpotje met bakbanaan, winterse groentestoof, vega coq au vin.
Dus waar wacht je nog op? Ga naar de keuken, verzamel je favoriete ingrediënten en begin met het creëren van jouw eigen heerlijke stoofschotel!
Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.
Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.
Bestel je ticketsOp zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.