Eenpansstoof met kabeljauw

Eenpansstoof met kabeljauw

Eenpansgerechten zijn hier favoriet. Er is niks fijner dan weinig afwas (altijd een plus) in combinatie met een heerlijk gerecht. En deze eenpansstoof met kabeljauw voldoet aan alle verwachtingen. 

Je maakt deze stoofschotel in twee gedeeltes. Je begint met een flinke stoofpan te verhitten. Zorg ervoor dat het een pan is die in de oven kan. Ik vind een gietijzeren braadpan altijd ideaal voor dit soort gerechten. Bak eerst de ui en de chilipeper waarna je de knoflook, chorizo, komijn, kaneel en de gerookte paprika toevoegt. Bak dit nog 5 minuten mee.

In de oven

Even vooropgesteld dat je dit gerecht ook gerust op het fornuis kunt maken, maar in de oven is het nog makkelijker. Je hoeft er dan namelijk toch minder op te letten dan wanneer het op het fornuis staat. Wil je de oven niet aanzetten dan bereidt je dit in ongeveer dezelfde tijd maar dan zorg je dat je af en toe even checkt of je niet nog wat vocht toe moet voegen. 

Na 45 minuten haal je de eenpansstoof weer uit de oven en je voegt nu de kabeljauw toe. Zet het weer terug in de oven, dit keer zonder deksel en laat nog een minuut of 10-15 bakken in de oven tot de kabeljauw mooi gaar is.

Je kunt de eenpansstoof met kabeljauw nu zo hop met pan en al serveren of je kunt ervoor kiezen om het op te scheppen op borden. Daarvoor haal je de stukken vis uit de stoof en daaromheen rangschik je de rest van de stoofschotel.

Zeker in combinatie met de chorizo is dit een lekker pittige stoofschotel! Check zeker eens de andere eenpansgerechten op de site (tik eenpans in de zoekbalk in en ze komen vanzelf tevoorschijn) of probeer deze heerlijke rijst met kip.

eenpansstoof met kabeljauwchorizokikkererwten

Eenpansstoofje van kikkererwten, chorizo en spinazie met kabeljauw

4.67 van 63 stemmen
Bereidingstijd 1 uur 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Eenpansgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 480 kcal

Ingrediënten
 

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 rode chilipeper zaden en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 200 gr chorizo hele worst, in dikke plakken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl pittig gerooktepaprikapoeder
  • 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • ¼ kippen- of groentebouillonblokje à 500 ml bouillon, verkruimeld
  • 500 gr kabeljauwfilets afgespoeld, drooggedept
  • 200 gr verse spinazie
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste braadpan. Fruit de ui en chilipeper 5 minuten op laag vuur. Bak de knoflook 1 minuut mee, voeg dan de chorizo, komijn, kaneel en gerookte paprika toe en bak 5 minuten.
  • Schep de kikkererwten, de tomatenblokjes en het bouillonblokje erdoor. Voeg 200 ml kokend water toe, breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en zet de braadpan in de oven. Laat 45 minuten stoven.
  • Haal de braadpan uit de oven, leg de kabeljauwfilets op de stoof en zet de pan, nu zonder deksel, terug in de oven. Bak de kabeljauw 10-15 minuten, tot deze gaar is.
  • Haal de braadpan uit de oven en schep de gegaarde vis voorzichtig op borden. Haal het kaneelstokje uit de braadpan. Roer de spinazie door het stoofje, proef en breng op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper. Schep de stoof rond de kabeljauw en serveer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 480kcalKoolhydraten: 41gProteine: 42gVet: 17gVerzadigde vetten: 5gCholesterol: 85mgNatrium: 919mgKalium: 1412mgVezels: 11gSuiker: 10gVitamine A: 5298IUVitamine C: 47mgCalcium: 179mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!