Gestoofde kip in pindasaus met pompoen en paprika

50 minuten

Gestoofde kip in pindasaus met pompoen en paprika: een supersimpel stoofgerecht, dat rijk aan smaak is. Eet smakelijk!

Gestoofde kip in pindasaus

In dit recept kook ik eerst de groenten even zacht. Vervolgens breng ik de kipdijfilet op smaak met zout, peper, tijm, korianderpoeder, chilivlokken, gember en knoflook. Ik bak de kip bruin aan, en maak ondertussen het pindakaas-bouillonmengsel. Zodra de kip mooi bruin is, voeg ik de groenten en dat bouillonmengsel toe. Ik breng het gerecht aan de kook, en laat het volgens zo’n 15 tot 20 minuten pruttelen. Op deze manier stoof je de kip langzaam gaar, en neemt het alle smaken goed op. 

Ook lekker: Saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen

Lekker om erbij te serveren

Naast de gestoofde kip in pindasaus, kook je los wat rijst. Witte rijst is heerlijk, maar denk ook eens aan zilvervliesrijst, notenrijst of wilde rijst. Je kan alle kanten op!

Je verdeelt de rijst in mooie kommen en verdeelt de gestoofde kip hier overheen. Ik maak het gerecht af met wat koriander en seroendeng. Dat is een mengsel van kokos, pinda’s, gebakken uitjes en specerijen. Dit verrijkt het gerecht, en geeft extra veel smaak aan de gestoofde kip in pindasaus.

Gestoofde kip in pindasaus

Gestoofde kip in pindasaus met pompoen en paprika

Gestoofde kip in pindasaus met pompoen en paprika

4.75 van 20 stemmen
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ flespompoen in blokjes van 2 cm
  • 1 rode paprika in stukken
  • 400 g kipdijfilets in blokjes
  • zout en peper
  • ½ bosje tijm blad grofgehakt
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 75 g gladde 100% pindakaas
  • 1 kippenbouillontablet verkruimeld
  • 4 cm gemberwortel geraspt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 350 g basmatirijst
  • 2 el seroendeng
  • 1/4 bosje koriander grofgehakt

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes pompoen en paprika toe en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Kook ongeveer 10-15 minuten tot zacht. Haal eruit, doe in een kom en zet even opzij.
  • Verhit opnieuw 1 eetlepel zonnebloemolie in de hapjespan en breng naar middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilet toe en bestrooi deze met zout, peper, de ander helft van de tijm, het korianderpoeder en de chilivlokken. Bak de kip in 5 minuten rondom bruin aan.
  • Doe intussen de pindakaas, het verkruimelde bouillontablet en 500 ml kokend water in en maatbeker en roer tot een glad geheel.
  • Schep de gember en knoflook door de kipblokjes en bak 1 minuut mee. Doe de pompoen en paprika terug in de pan, giet het bouillonmengsel erbij en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten pruttelen, of tot de saus naar wens is ingedikt en de kip gaar is.
  • Kook intussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Serveer de rijst in kommen, met de gestoofde kip, groenten en overgebleven pindasaus eroverheen. Bestrooi met koriander en de seroendeng.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.