Plantaardige bastilla recept

Tijd

Recept Plantaardige bastilla: bereidingswijze

Met deze Marokkaanse bastilla in een plantaardig jasje steel jij absoluut de show. Heel goed in te zetten als piece de resistance tijdens een diner met een salade erbij.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van 0,5 cm.

Fruit de ui aan op laag vuur met de ras el hanout en kurkuma, laat zacht worden.

Voeg de wortel en knoflook toe en bak rustig aan. Voeg na 3 minuten de uitgelekte linzen toe.

Voeg de fijngesneden koriander, granaatappelmelasse en sap en zest van de citroen toe.

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de helft door de linzen.

Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Leg een vel filodeeg met de korte kant naar je toe en bestrijk met Becel vloeibaar. Leg een tweede vel filo er bovenop en bestrijk deze ook.

Leg een zesde deel van het linzenmengsel langs de korte kant van het filodeeg en rol op. Zorg dat het niet te straks is, zodat de rol gebogen kan worden.

Maak op deze manier in totaal 6 rollen en leg deze in de vorm van een slakkenhuis op een ingevette bakplaat of ovenschaal.

Bestrijk weer met Becel en strooi maanzaad en amandelschaafsel er overheen.

Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. De laatste 5 minuten kan het aluminiumfolie eraf.

Garneer de bastilla met de overige pijnboompitjes, poedersuiker en kaneelpoeder.

Plantaardige bastilla recept

2.5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 55 min
Gang Brunch
Keuken Vegan
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 12 vellen filodeeg
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gare linzen
  • 400 gram wortel
  • 4 el ras el hanout
  • 1 citroen
  • 50 gram verse koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 tl granaatappelmelasse
  • 50 gram Becel vloeibaar
  • 1 el maanzaad
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el poedersuiker
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van 0,5 cm.
  • Fruit de ui aan op laag vuur met de ras el hanout en kurkuma, laat zacht worden.
  • Voeg de wortel en knoflook toe en bak rustig aan. Voeg na 3 minuten de uitgelekte linzen toe.
  • Voeg de fijngesneden koriander, granaatappelmelasse en sap en zest van de citroen toe.
  • Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de helft door de linzen.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Leg een vel filodeeg met de korte kant naar je toe en bestrijk met Becel vloeibaar. Leg een tweede vel filo er bovenop en bestrijk deze ook.
  • Leg een zesde deel van het linzenmengsel langs de korte kant van het filodeeg en rol op. Zorg dat het niet te straks is, zodat de rol gebogen kan worden.
  • Maak op deze manier in totaal 6 rollen en leg deze in de vorm van een slakkenhuis op een ingevette bakplaat of ovenschaal.
  • Bestrijk weer met Becel en strooi maanzaad en amandelschaafsel er overheen.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. De laatste 5 minuten kan het aluminiumfolie eraf.
  • Garneer de bastilla met de overige pijnboompitjes, poedersuiker en kaneelpoeder.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.