Thaise vegan curry recept

Tijd

Ben je weer even klaar met snoep en chocola, bijvoorbeeld net na de feestdagen? Dan wordt het tijd om je weer eens te gaan buigen over gezonde maaltijden. Wat dacht je van dit heerlijke vegan curry recept dat ideaal is om je lichaam weer even een gezonde boost te geven. Er zitten namelijk heel veel gezonde groenten in. En tijdens het koken gaat je huis ook heerlijk ruiken, dankzij de vele kruiden die deze vegan curry bevat. Een van die kruiden is kurkuma en dat schijnt je lichaam heel goed te reinigen. Ideaal, want zo ben je meteen van die kater af na nieuwjaarsnacht.

Oh, ik serveer bij dit gerecht overigens Griekse yoghurt maar dan is het natuurlijk niet helemaal vegan meer. Dus als je het zelf wel echt vegan wilt houden, vervang die yoghurt dan door een vegan-variant.

Recept Thaise curry vegan: bereidingswijze

Het is echt niet moeilijk om deze Thaise vegan curry te bereiden. In feite komt het er gewoon op neer dat je alle ingrediënten in de juiste volgorde in de pan doet zodat met name de groentes de juiste kooktijden hebben. 

Je begint met het in de olie bakken van de ui, knoflook, chili en gember; 5 minuten lang. Voeg nu de kruiden en de tomatenpuree toe. Bak dit alles nog eens 5 minuten mee. Pak de tomaten, de bouillon, de linzen, het kaneelstokje en het zout en voeg dit ook allemaal toe. Laat dit 15 minuten koken.

Nu doe je de pompoen erbij en kook je alles 15 minuten. Dan is het tijd voor de bloemkool die je ook nog eens 15 minuten laat meekoken. Daarna komen de sperziebonen, die je 7 minuten meekookt. Je ziet het: de bereiding in de pan duurt meer dan 45 minuten in totaal. Kost even wat tijd, maar dan heb je ook echt een super lekker en gezond gerecht gefabriceerd. 

Serveer de Thaise vegan curry vervolgens met het naanbrood, wat limoen en de yoghurt (of de door jou gekozen vegan-variant).

Vegan curry recept

Thaise vegan curry recept

3.6 van 10 stemmen
Bereidingstijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan
Porties 6 portie(s)
Calorieën 402 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 el arachideolie
  • 2 uien fijngesneden
  • 3 chili fijngehakt
  • duimgroot stuk gember geschild en fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook geraspt
  • 3 tl komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 el tomatenpuree
  • zout kaneelstokje
  • 400 gram rode linzen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 blik tomaat
  • 1 kleine pompoen in blokjes
  • 1 bloemkool
  • 1 bos koriander
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 limoenen in parten
  • griekse yoghurt
  • naan

Instructies
 

  • Je begint met het in de olie bakken van de ui, knoflook, chili en gember; 5 minuten lang. Voeg nu de kruiden en de tomatenpuree toe. Bak dit alles nog eens 5 minuten mee. Pak de tomaten, de bouillon, de linzen, het kaneelstokje en het zout en voeg dit ook allemaal toe. Laat dit 15 minuten koken.
  • Nu doe je de pompoen erbij en kook je alles 15 minuten. Dan is het tijd voor de bloemkool die je ook nog eens 15 minuten laat meekoken. Daarna komen de sperziebonen, die je 7 minuten meekookt. Je ziet het: de bereiding in de pan duurt meer dan 45 minuten in totaal. Kost even wat tijd, maar dan heb je ook echt een super lekker en gezond gerecht gefabriceerd.
  • Serveer de Thaise vegan curry vervolgens met het naanbrood, wat limoen en de yoghurt (of de door jou gekozen vegan-variant).

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 402kcalKoolhydraten: 79gProteine: 24gVet: 2gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gNatrium: 1057mgKalium: 2201mgVezels: 27gSuiker: 19gVitamine A: 20592IUVitamine C: 129mgCalcium: 188mgIJzer: 10mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.