Vegetarisch BBQ gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten

Geroosterde groenten met kikkererwten van de barbecue

Een vegetarisch BBQ gerecht om makkelijk zelf klaar te maken op de barbecue. Of, in geval van een regenachtige dag, binnen in de keuken – met behulp van een grillpan. Dat kan natuurlijk ook! Het is een vrij eenvoudige groenteschotel, dus ideaal als bijgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.

De kikkererwten schep ik om met lekker veel kruiden en ik mix ze met een echt goede olijfolie. Bereid je dit op de barbecue, let er dan wel op dat de grill een beetje schoon is. Handig om dit schoonmaakklusje af te hebben voordat je dit vegetarisch BBQ gerecht buiten gaat maken.

Een lekker vegetarisch BBQ gerecht

Alternatief kun je de groente ook in blokjes snijden en ze roosteren in een speciale bak, die hiervoor op de barbecue gezet kan worden. Dat werkt handiger voor kleine groentes. Nog een ander lekker vegetarisch groentegerecht voor op de barbecue zijn deze halloumi-spiezen

geroosterde groente met kikkererwt

Vegetarisch BBQ gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten

Vegetarisch BBQ gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten

Deze lekkere groenteschotel kun je ook goed op de barbecue klaar maken!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 353 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 grote aubergine steel verwijderd
  • 2 grote courgettes uiteinden verwijderd
  • 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
  • 4 el lekkere extra vergine olijfolie
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 1 teen knoflook in hele dunne plakjes
  • 2 paprika’s liefst 1 rode en 1 gele, in repen
  • ½ bosje basilicum, peterselie en oregano Half bosje van elk, grof gehakt
  • gerookt paprikapoeder

Instructies
 

  • Snijd de aubergine en courgettes met een kaasschaaf of schep mes, of op een mandoline, over de lengte in dunne plakken.
  • Meng de kikkererwten met de olijfolie, een snuf zeezoutvlokken en de knoflook in een mengkom. Zet opzij.
  • Grill de aubergine, courgette en paprika ‘droog’ op de barbecue tot ze mooie strepen hebben en beetgaar zijn – een minuut of 3 per kant. Schik ze op een schaal.
  • Schep de grof gehakte kruiden door de kikkererwten en verdeel het geheel, met de olijfolie en al, over de groenten. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en serveer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 353kcalKoolhydraten: 41gProteine: 12gVet: 17gVerzadigde vetten: 2gNatrium: 20mgKalium: 941mgVezels: 13gSuiker: 14gVitamine A: 2165IUVitamine C: 98mgCalcium: 82mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!