Wortel gembersoep: makkelijk én vegan

Tijd

Wortel gembersoep

Voor soepzondag dit keer een fijne voorjaarssoep: wortel gembersoep! Hierin combineer ik één van mijn favoriete smaakcombinaties: wortel en gember. Om de soep te maken gebruik ik dit keer verse gember. Dat is qua smaak het lekkerste, maar je kunt ook prima gemberpoeder gebruiken als je dat voorhanden hebt.

Ik haal tegenwoordig vaak een potje kant en klaar geraspte gember  Dat is handig, want je kunt er gemakkelijk een beetje van gebruiken en de rest bewaren in de koelkast. 

Vegan soep

De wortel gembersoep is vegan én lactosevrij. Natuurlijk kun je de soep naar wens aanpassen. De ene keer serveer ik het met stukjes kip erdoor. Soms doe ik er wat uitgebakken spekjes overheen, maar meestal hou ik de soep vegetarisch.

Om de soep te serveren gebruik ik een klein beetje kokosmelk en wat groene pesto om erover te doen. Dat haalt de smaak lekker op! 

Op zoek naar andere soeprecepten? Check ook eens deze pastinaaksoep.

wortel gembersoep

wortel gembersoep

Wortel gembersoep

4.24 van 17 stemmen
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Soep
Porties 4 personen
Calorieën 103 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook grof gehakt
  • 500 gr wortel gehakt
  • 1,5 tl vers geraspte gember
  • 1 el appelcider azijn
  • 750-1000 ml groente bouillon
  • Zeezout en zwarte peper
  • Serveer met kokosmelk en/of beetje pesto

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op medium vuur. Voeg de ui toe en bak tot de ui mooi glazig is, roer af en toe om.
  • Voeg de knoflook toe en de wortels en bak het geheel even mee.
  • Roer de gember en de appelciderazijn er door en voeg dan de groente bouillon toe. Begin met 750 ml en kijk of je alles nodig hebt. Afhankelijk van de gewenste dikte van de soep.
  • Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat rustig koken tot de wortels gaar zijn, ongeveer 30 minuten.
  • Gebruik een staafmixer om de soep mooi glad te blenden.
  • Serveer eventueel met wat kokosmelk en een beetje pesto erbovenop.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 103kcalKoolhydraten: 17gProteine: 2gVet: 4gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 838mgKalium: 440mgVezels: 4gSuiker: 8gVitamine A: 21282IUVitamine C: 9mgCalcium: 50mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!