Romige Oosterse pompoensoep recept

In de maanden november en december hebben we vaak allemaal genoeg te doen, maar het avondeten mag daarbij zeer zeker niet in de vergetelheid raken. Voor mij is het essentieel dat dit gebeurt met vers eten. Ik geloof er heilig in dat het eten waarmee je jouw gezin voedt, ook de basis is van het grondvest waaruit jouw kinderen bestaan.

Het gaat om de liefde die erin zit, de vitamines en een moment waarop je herinneringen creëert. Een goed voorbeeld hiervan is mijn heerlijke gezonde pompoensoep.

Deze pompoensoep met Aziatische twist is heerlijk en lekker romig door de opgeklopte melk erbij. Proberen dus!

pompoensoep

pompoensoep

Romige Oosterse pompoensoep

4.16 van 141 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 25 minuten
55 minuten
Gang Soep
Keuken Oosterse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 flespompoen gewassen
  • 3 winterpenen geschild en in stukken
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 el arachide olie
  • 1 ui schoongemaakt
  • 1 stengel citroengras
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blikken kokosmelk van 400 ml
  • stuk gemberwortel van 5 cm geschild
  • zout
  • 150 ml melk
  • koriander fijngehakt

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de pompoen met schil en al in even grote stukken. Doe hetzelfde met de winterpeen en de bloemkool.
  • Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui 5 minuten zonder dat die verkleurt.
  • Voeg de pompoen en winterpenen toe en bak 5 minuten mee Voeg daarna de bloemkool toe en bak die ook 5 minuten mee.
  • Kneus het citroengras en doe het in de pan. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Pureer de soep als de groenten gaar zijn glad met een staafmixer.
  • Rasp de gemberwortel erbij en breng opnieuw aan de kook. breng op smaak met zout.
  • Schep de soep in de kommen. Klop wat melk op met een melkschuimer en schep wat melkschuim midden op de soep. Strooi de gehakte koriander over het melkschuim.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.