Romige Oosterse pompoensoep recept
In de maanden november en december hebben we vaak allemaal genoeg te doen, maar het avondeten mag daarbij zeer zeker niet in de vergetelheid raken. Voor mij is het essentieel dat dit gebeurt met vers eten. Ik geloof er heilig in dat het eten waarmee je jouw gezin voedt, ook de basis is van het grondvest waaruit jouw kinderen bestaan.
Het gaat om de liefde die erin zit, de vitamines en een moment waarop je herinneringen creëert. Een goed voorbeeld hiervan is mijn heerlijke gezonde pompoensoep.
Deze pompoensoep met Aziatische twist is heerlijk en lekker romig door de opgeklopte melk erbij. Proberen dus!
Romige Oosterse pompoensoep
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 flespompoen gewassen
- 3 winterpenen geschild en in stukken
- 1 bloemkool in roosjes
- 2 el arachide olie
- 1 ui schoongemaakt
- 1 stengel citroengras
- 1 liter groentebouillon
- 2 blikken kokosmelk van 400 ml
- stuk gemberwortel van 5 cm geschild
- zout
- 150 ml melk
- koriander fijngehakt
Instructies
Instructies
- Snijd de pompoen met schil en al in even grote stukken. Doe hetzelfde met de winterpeen en de bloemkool.
- Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui 5 minuten zonder dat die verkleurt.
- Voeg de pompoen en winterpenen toe en bak 5 minuten mee Voeg daarna de bloemkool toe en bak die ook 5 minuten mee.
- Kneus het citroengras en doe het in de pan. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Pureer de soep als de groenten gaar zijn glad met een staafmixer.
- Rasp de gemberwortel erbij en breng opnieuw aan de kook. breng op smaak met zout.
- Schep de soep in de kommen. Klop wat melk op met een melkschuimer en schep wat melkschuim midden op de soep. Strooi de gehakte koriander over het melkschuim.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.