Vegan wraps met aubergine, courgette en geroosterde paprika

Op zoek naar een gezond gerecht als lunch of een lichte maaltijd voor het avondeten? Maak dan deze vegan wraps met aubergine, courgette en geroosterde paprika.

Zo maak je deze vegan wraps

Als basis voor deze vegan wraps kies ik groentetortilla’s, waarvan er tegenwoordig talloze originele smaken in de supermarkt liggen. Bijvoorbeeld wraps in de smaak paprika-chili: lekker én prachtig van kleur.

Deze wraps beleg ik met geroosterde rode paprika (lekker makkelijk uit een pot!) en aubergine en courgette. Die laatste twee snijd ik in dunne plakken en rooster ik in een grillpan

De veganistische wraps worden extra lekker door de yoghurtsaus: die maak ik van plantaardige yoghurt, verse peterselie, knoflook, peper en zout. Het geheel wordt naar een nóg hoger smaaklevel getild door de olijven en za’atar, een kruidenmelange uit het Midden-Oosten die je tegenwoordig bij goed gesorteerde supermarkten kunt kopen.

Ook een aanrader: deze bietenwraps met hummus en rosbief

Vegan wraps met aubergine, courgette en geroosterde paprika

Vegan wraps met aubergine, courgette en geroosterde paprika

Vegan wraps met aubergine, courgette en geroosterde paprika

4.20 van 10 stemmen
Gang Lunch
Keuken Vegan
Porties 4 personen
Calorieën 66 kcal

Benodigdheden

  • grillpan

Ingrediënten
 

  • 100 g plantaardige yoghurt
  • 1/4 bosje peterselie blad fijngehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • zeezoutvlokken
  • 1/2 aubergine in dunne plakken
  • olijfolie
  • 1/2 courgette in dunne plakjes
  • 150 g geroosterde rode paprika pot, afgespoeld, uitgelekt, in repen
  • 4 groentetortilla’s bijv. paprika-chili
  • 30 g olijven grof gehakt
  • ½ tl za'atar
  • 50 gr veldsla

Instructies
 

  • Meng de plantaardige yoghurt met de helft van de peterselie, de knoflook en een snuf zout. Zet apart.
  • Verhit een grote grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie. Bak ze in een enkele laag in de grillpan in 5 minuten per kant bruin en zacht. Werk eventueel in porties. Doe hetzelfde met de plakjes courgette; deze hoeven maar 1-2 minuten per kant in de grillpan.
  • Warm de repen rode paprika even op in de grillpan. Warm indien gewenst ook de tortilla’s even op in een koekenpan.
  • Bestrijk de tortilla’s met het yoghurtmengsel. Strooi er de olijven en za’atar overheen. Beleg met de aubergine, courgette, veldsla en rode paprika en rol de tortilla’s op. Serveer met eventueel extra yoghurtmix.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 66kcalKoolhydraten: 11gProteine: 2gVet: 2gVerzadigde vetten: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gNatrium: 134mgKalium: 358mgVezels: 3gSuiker: 6gVitamine A: 2460IUVitamine C: 67mgCalcium: 64mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.