Diner recepten

Lasagne van witte asperges

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 40 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 kg witte asperges

8 lasagnevellen

8 plakken achterham

100 gram geraspte mozzarella

50 gram boter

60 gram bloem

600 ml melk

1 tl nootmuskaat

Sharing is caring!

Lasagne van witte asperges

Een heel verrassend recept met witte asperges is een lasagne waarin je veel witte asperges verwerkt. Wij zijn er hier thuis grote fan van. Het romige van de saus en dan die heerlijke asperges erin…. Dit moet je gewoon geprobeerd hebben.

Bereidingswijze recept witte asperge lasagne

Echt heel veel werk is het maken van dit ovengerecht niet. Ik hou meestal een totaal aan van 40 minuten voor het bereiden van deze lasagne van witte asperges in de oven, maar het kan dat het ietsje langer duurt voor het gerecht klaar is. Afhankelijk van je oven.

Kook de asperges uiteraard wel voor want ze worden anders niet goed gaar in de oven. Voor het aansnijden van de aspergelasagne heb je een goed scherp mes nodig om de asperges in de ovenschaal door te snijden. Dat is het enige minpuntje van deze verder zo heerlijke ovenschotel.

Teveel werk? Probeer dan eens deze asperges met ei en ham.

Lasagne met witte asperges en ei

Lasagne met witte asperges en ei

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 8 lasagnevellen
  • 8 plakken achterham
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 1 tl nootmuskaat

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Schil de asperges, snijd het kontje eraf en kook in 5 minuten beetgaar.
    3. Smelt de boter in een pannetje, zorg dat het niet bruin wordt. Voeg de bloem toe en roer tot een papje. Laat een paar minuten op laag vuur gaar worden, voeg dan in kleine delen de melk toe tot er een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat, peper en zout.
    4. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op, 4 plakken ham en een laag asperges. Herhaal dit; bechamelsaus, lasagnevellen, ham en asperges. Dek de schaal af met nog een laag bechamelsaus en de geraspte mozzarella.
    5. Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven.

Nog meer lekkers