Makkelijk weekmenu voor week 38

Categories: Receptbundels

De dagen worden langer en de regen komt ons steeds vaker vergezellen. Thuiskomen en eten moet dan ook écht een feestje zijn. Daarom staat er weer een heerlijk nieuw weekmenu voor jullie klaar, om thuis naar hartelust te kokkerellen. Geniet ervan!

Maandag – Schnitzels met gebakken aardappeltjes en sla 

Schnitzels

We beginnen de week met een makkelijk recept, namelijk met mijn favoriete recept voor schnitzels! Ik serveer deze krokant gepaneerde varkensschnitzels met gebakken aardappels en frisse ijsbergsla. Eet je liever geen varkensvlees, dan kun je ook voor kalfsschnitzels of kipschnitzels kiezen.

Hier vind je het recept voor de schnitzels met gebakken aardappeltjes en sla

Dinsdag – Kipsaté noedels met edamame en pinda’s 

kipsate noedels

Vandaag een lekker makkelijk en snel recept: kipsaté noedels met edamame en pinda’s. Het staat in een minuutje of 15 op tafel – ideaal na een drukke werkdag. Je kunt op dit gerecht ook echt honderden variaties bedenken; wat dat betreft zijn noedels heel veelzijdig. Zo maak je bijvoorbeeld heel makkelijk de zoet-zure varkensnoedels of je gaat aan de slag met dit recept voor de kipsaté noedels.

Heb je toevallig wat meer tijd, dan kun je de pindasaus extra smaak meegeven door de currypasta, de knoflook en de gember eerst even aan te bakken in een klein koekenpannetje. Daarna voeg je dan pas de overige ingrediënten toe. Uiteraard optioneel, want het kost wel wat meer tijd.

Hier vind je het recept voor de kipsaté noedels met edamame en pinda’s

Woensdag – Maissoep 

Maissoep

De dag van de soep! Deze romige maissoep staat binnen een mum van tijd op tafel, is makkelijk te maken en superlekker. Je kunt volop variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld wat kokosmelk toe voor extra romigheid, of bak chorizo krokant voor een hartige bite. Ook geroosterde pijnboompitten, zonnebloempitten of amandelen geven deze soep een extra knapperige twist.

Heb je genoeg tijd? Dan raad ik je aan om wat extra soep te maken. Hij is namelijk ook heerlijk als lunch de volgende dag! Je kunt deze zowel warm als koud serveren. Maak er een frisse groene salade bij of serveer met knapperig brood of zelfgemaakte focaccia. Je kunt de soep eventueel nog vullender maken door meer toppings toe te voegen, zoals uitgebakken paddenstoelen of krokant geroosterd spek.

Hier vind je het recept voor de maissoep

Donderdag – Harira 

Harira

Harira is een fantastische pittige maaltijdsoep met linzen, kikkererwten en rundergehakt. Dit gerecht, geïnspireerd op de Marokkaanse keuken, is stevig, kruidig en lekker vullend. Lekker om te eten met brood en aioli, of platbrood.

Er zijn talloze verschillende varianten van harira; in elke Marokkaanse keuken kom je wel weer een andere versie tegen. Verschillende soorten vlees (of juist vega), meer of minder specerijen en/of verse kruiden… Je kunt er eindeloos op los variëren. Ik gebruik in dit recept runder- of kipgehakt, maar je kunt ook zeker blokjes rundvlees of lamsvlees gebruiken.

Hier vind je het recept voor de harira

Vrijdag – Thaise pompoencurry uit de oven

Thaise pompoencurry uit de oven

Het is weer pompoentijd! Ik vind pompoen echt één van de meest veelzijdige ingrediënten die er zijn. Je kunt er van alles mee maken. Van een supersnelle no bake pompoencheesecake tot romige pompoensoep. Vandaag serveer ik een heerlijke pompoencurry met rode currypasta en lekker veel groente. Dit recept is heel makkelijk te maken in de oven.

Voor deze pompoencurry gebruik ik geroosterde pompoen. De pompoen rooster je met de rode currypasta zodat het geheel extra veel pit krijgt. Later voeg je in de ovenschaal kokosmelk toe. 

Hier vind je het recept voor de Thaise pompoencurry uit de oven.

Zaterdag – Papaja-mangosalade met geroosterde zalm

Papaja mangosalade met geroosterde zalm

Ik ben dol op de Oosterse keuken, en dit is zonder meer één van mijn favoriete salades uit Vietnam. Voor het maken van de papaja-mangosalade heb je officieel groene papaja nodig. In de supermarkt zijn die soms moeilijk te vinden, maar in de toko wil dat nog wel eens lukken. Lukt dat nou niet, zoek dan de minst rijpe papaja uit die je kunt vinden. De smaak zal niet helemaal hetzelfde zijn, máár zeker niet minder lekker.

Hier vind je het recept voor de papaja-mangosalade met geroosterde zalm

Zondag – Perentaart 

Perentaart

Zondag… bakdag! Ik hou van bakken en na al die kweeperen zou je misschien vergeten dat er ook nog ‘gewone’ peren zijn. Die heb ik gebruikt in deze lekkere perentaart, maar je kunt hier overigens ook heel goed kweepeer voor gebruiken. Dus kies wat jij lekker vindt.

Hier vind je het recept voor de perentaart

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.