Perentaart – herfst op je bordje

Tijd

Categorieën: Herfst, Recept, Taart

Perentaart

Het is natuurlijk geen geheim dat ik hou van lekker bakken. En na al die kweeperen zou je misschien vergeten dat er ook nog ‘gewone’ peren zijn. Die heb ik hier gebruikt in dit lekkere perentaartje, maar je kunt hier overigens ook heel goed kweepeer voor gebruiken. Dus kies wat jij lekker vindt.

Maken van het perentaartje

Je kunt het perentaartje maken door de peer in plakjes te snijden en die te verwerken in het beslag of je kunt ervoor kiezen om de peer schoon te maken en dan door de helft te snijden. Dat geeft een leuk effect zoals je ziet op de foto, maar eerlijk is eerlijk: het eet makkelijker als je ze in plakken snijdt.

Blokjes snijden kan ook. In alle gevallen is dit perentaartje heerlijk. Maak er ook eens een appeltaartje van trouwens. Of – als ze in het seizoen zijn – kersen zijn ook erg lekker.

Perentaartje

Perentaart – herfst op je bordje

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 50 MINUTEN totale tijd: 1 UUR
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 569 kcal

Benodigdheden

  • Vorm van 22 cm

Ingrediënten
 

  • 4 grote peren
  • 1 citroen
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr suiker
  • 120 ml melk
  • 2 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • slagroom
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Schil de peren en snijd in plakken. Besprenkel met een beetje van het citroensap tegen verkleuren.
  • Meng zelfrijzend bakmeel met suiker en zout en roer melk, citroensap + rasp, eieren, olie en vanille erdoor tot een glad beslag.
  • Vet een ondiepe taartvorm of een flanvorm (niet met een losse bodem want dan loopt het eruit) in met boter of olie en giet het beslag erin. Leg de plakken peer dakpansgewijs in het beslag.
  • Bak 45-50 minuten tot de taart goudbruin is en gerezen.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer met slagroom
  • Notes
  • Alternatief voor de peer in plakken is om de peer door de helft te doen en die in het beslag te drukken zoals ik gedaan heb hier. Dat ziet er wel tof uit, maar beide versies kan.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 569kcalKoolhydraten: 74gProteine: 13gVet: 26gVerzadigde vetten: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 104mgNatrium: 453mgKalium: 378mgVezels: 7gSuiker: 43gVitamine A: 399IUVitamine C: 22mgCalcium: 198mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.