Makkelijk weekmenu voor week 49

Categories: Receptbundels

Sinterklaas is vanaf week 49 weer onderweg naar huis, en wij maken ons klaar voor de kerst. Met de nieuwe maatregelen moeten we er zelf maar een feestje van maken. Dus decoreer de kerstboom, en zet lekkere gerechten op tafel! En natuurlijk heb ik ook deze week weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. 

Maandag – Zweedse gehaktballetjes met rösti

Zweedse gehaktballetjes met rosti

Fan van gehaktballen? Dan is dit hét recept voor jou! Een echte Zweedse klassieker. Makkelijk om te maken en heerlijk in combinatie met een grote groene salade en krokant gebakken aardappel-rösti.

Hier vind je het recept voor de Zweedse gehaktballetjes met rösti

Dinsdag – Pastinaaksoep met kerrie en rijst 

Pastinaaksoep met kerrie

Eenvoudig én ontzettend smaakvol. De zoete smaak van pastinaak gecombineerd met de kerrie doet het in deze pastinaaksoep heel erg goed. Ik combineerde het vervolgens ook met rijst, kokosmelk en koriander voor een tropische twist aan een Hollandse klassieker. 

Hier vind je het recept voor de pastinaaksoep met kerrie en rijst

Woensdag – Boerenkoolstamppot van zoete aardappel

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Een lekkere Hollandse klassieker voor de koudere dagen, maar maar met een moderne twist: boerenkoolstamppot van zoete aardappel, met rookworst en spekjes. De zoete aardappel in plaats van de standaard aardappel geeft deze stamppot een zacht-zoete smaak.

Hier vind je het recept voor de boerenkoolstamppot van zoete aardappel.

Donderdag – Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst 

Oosterse zalm

Zalm is favoriet hier in huis. Het is een makkelijke vissoort om te verwerken en de kleur is geweldig. Tenslotte eet je ook met je ogen! De zalm geef ik een Oosters tintje en serveer ik graag met gestoomde bimi of broccoli en rijst. Het is een eenvoudige maaltijd, maar daarom zeker niet minder lekker.

Hier vind je het recept voor de Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst.  

Vrijdag – Pizzoccheri 

Pizzoccheri: Italiaanse bergpasta met spitskool en kaas

Met dit recept neem ik je mee naar de Italiaanse bergen. Ik leg uit hoe je zelf de pasta én het gerecht maakt. Dit recept kost iets meer tijd aangezien je de pasta zelf maakt. Maar hoe kun je het weekend nou beter beginnen dan met zelfgemaakte, verse pasta? 

Hier vind je het recept voor de pizzoccheri

Zaterdag – Courgette plaattaart

Courgette plaattaart

Deze courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook is vegetarisch, verrassend en vooral superlekker. Ideaal als borrelhap, lunch of licht diner. Serveer er een lekkere frisse groene salade bij en dan is je maandagavond helemaal compleet!

Hier vind je het recept voor de courgette plaattaart. 

Zondag – Florentines

Florentines: klassieke amandel-chocoladekoekjes

Florentines: klassieke amandel-chocoladekoekjes. Weinig ingrediënten, makkelijk om te maken én ook nog eens superlekker!

Hier vind je het recept voor de florentines.  

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.