Cake recepten

Dit recept valt onder

De lekkerste kweepeercake

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 1 uur
  • Aantal personen 12

Ingredienten

3 eieren

200 gr lichte basterdsuiker

snufje zout

3 kweeperen, geschild in blokjes

135 gr bloem

Poedersuiker

Benodigdheden

Springvorm van 20 cm

Sharing is caring!

Kweepeercake

Heerlijke kweepeercake

Aan de voorraad kweepeer lijkt maar geen einde te komen. De boom hangt nog steeds vol met kweepeer, terwijl ik voor mijn gevoel al weken lang alleen maar kweepeer aan het eten ben. Deze geweldige kweepeercake is ook fantastisch met appel trouwens.

En om eerlijk te zijn heb je er ook niet heel veel kweeperen voor nodig dus die kweepeervoorraad slinkt er niet bijster veel van. Tenzij je natuurlijk voor de hele familie kweepeercake gaat bakken. Dat is nog een goede optie.

Maken van de cake

Het maken van de kweepeercake is kinderlijk eenvoudig. Het belangrijkste is dat je de eieren met de suiker mooi luchtig klopt. Dus denk niet na een minuutje dat het wel goed is. Laat je mixer echt minimaal een minuut of acht flink doorkloppen tot het volume is vergroot en je een mooi luchtig geheel hebt gekregen.

De kweepeerblokjes hebben wel de neiging om naar beneden te zinken in het beslag. Wat kan helpen is om ze even door een klein laagje poedersuiker te wentelen. Daar worden ze iets stroever van en daarmee zorg je voor een betere verdeling van de kweepeer in de cake.

Bakken van de kweepeercake

Ik bak de kweepeercake niet op hoge temperatuur. Ik hou 160˚C hete lucht aan en laat hem langer bakken dan je misschien gewend bent. Dat komt de smaak en de kweepeer ten goede.

Heb je trouwens al gezien dat ik een tof nieuw e-book hebt gemaakt met Aziatische recepten?

Kweepeercake

Kweepeercake

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 3 kweeperen, geschild in blokjes
  • 135 gr bloem
  • Poedersuiker

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160˚C (hete lucht) en vet de springvorm goed in. Bestuif met bloem.
  2. Klop de eieren met de suiker en het zout voor 8 minuten tot een luchtig geheel.
  3. Zeef de bloem erboven uit en spatel dit er voorzichtig door.
  4. Spatel de stukjes kweepeer erdoorheen en doe over in de springvorm.
  5. Bak een uur in de oven af. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Zo niet dan laat je hem nog even 10 minuten extra bakken.
  6. Laat de cake volledig afkoelen en bestrooi voor serveren met poedersuiker.
  7. Natuurlijk ook heerlijk met slagroom erbij!

Nog meer lekkers