No bake pompoen cheesecake recept

Tijd

Dat we met Sinterklaas en tijdens Kerst allerlei lekkernijen op tafel zetten, zal geen verrassing voor je zijn. Maar de laatste jaren nemen we ook steeds meer feesten vanuit Amerika in ons land over. Zoals bijvoorbeeld Halloween. Dit Amerikaanse griezelfeest wordt echt steeds groter in ons kikkerlandje. Dit gezonde pompoen cheesecake recept (waarvoor je absoluut niets hoeft te bakken) is de ultieme oplossing voor het overgebleven vruchtvlees van de door jou uitgeholde pompoenen voor Halloween. En met dit instant genot heb je ook meteen iets om weg te geven als de kinderen voor trick or treat langs de deuren komen!

Recept no bake gezonde pompoen cheesecake: bereidingswijze

Maak ook tijdens Halloween deze heerlijke en gezonde pompoen cheesecake zonder dat je echt hoeft te bakken. Als je de stappen zoals ik hieronder beschrijf volgt, heb je snel en gemakkelijk een heerlijke taart op tafel staan. Zo ga je te werk:

Je begint door de speculaaskoekjes fijn te slaan in een zak. Zorg dus voor iets waarmee je flink kunt meppen. Doe de kruimels terug in een bakje en ga vervolgens de boter smelten. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt en alleen maar vloeibaar is. Meng nu bijna al het koekkruim met de boter, maar laat nog wel een beetje over voor de afwerking later.

Sla de slagroom met de suiker stijf in een kom. Roer in een andere kom de roomkaas glad. Meng de roomkaas met de pompoen, de specerijen, het vanillemerg en de slagroom. Het leuke aan dit recept is dat je gebruik maakt van de jampotjes voor deze cheesecake. Je vult ze met het koekkruim, de pompoenroomkaas en topt het af met de in het begin apart gehouden speculaaskruim. De jampotjes zorgen ervoor dat deze pompoen cheesecake er super leuk uitziet en ik weet uit ervaring dat hij ook nog eens heel lekker smaakt! Zet de potjes wel minimaal nog 4 uur in de koelkast (24 uur is nog beter!) en dan kun je zelf (of de kinderen die langs de deur komen) heerlijk genieten van deze no bake cheesecake met pompoen.

 

No bake cheesecake

No bake pompoen cheesecake

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 4 UREN wachttijd: 4 UREN totale tijd: 8 UREN 10 MINUTEN
4.3 van 31 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 8 uur 10 min
Gang Koek & Gebak
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

 • 4 jampotjes met een inhoud van 175 ml

Ingrediënten
 

Ingrediënten

 • 250 gram roomkaas
 • 250 gram pompoenpuree op 175 graden 35 min geroosterd en gepureerd
 • 225 ml slagroom geklopt
 • 125 gram suiker
 • 1 vanillestokje
 • 1 mespunt nootmuskaat
 • 1 mespunt speculaaskruiden
 • 1 mespunt gember
 • 1 mespunt kaneel
 • 100 gram speculaas
 • 2 eetlepels roomboter

Instructies
 

Instructies

 • Je begint door de speculaaskoekjes fijn te slaan in een zak. Zorg dus voor iets waarmee je flink kunt meppen. Doe de kruimels terug in een bakje en ga vervolgens de boter smelten. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt en alleen maar vloeibaar is. Meng nu bijna al het koekkruim met de boter, maar laat nog wel een beetje over voor de afwerking later.
 • Sla de slagroom met de suiker stijf in een kom. Roer in een andere kom de roomkaas glad. Meng de roomkaas met de pompoen, de specerijen, het vanillemerg en de slagroom.
 • Het leuke aan dit recept is dat je gebruik maakt van de jampotjes voor deze cheesecake.
 • Je vult ze met het koekkruim, de pompoenroomkaas en topt het af met de in het begin apart gehouden speculaaskruim.
 • De jampotjes zorgen ervoor dat deze pompoen cheesecake er super leuk uitziet en ik weet uit ervaring dat hij ook nog eens heel lekker smaakt! Zet de potjes wel minimaal nog 4 uur in de koelkast (24 uur is nog beter!) en dan kun je zelf (of de kinderen die langs de deur komen) heerlijk genieten van deze no bake cheesecake met pompoen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!