Makkelijk weekmenu voor week 25

Categories: Receptbundels

Er staat weer een nieuw weekmenu voor jullie klaar! Geniet ervan en laat vooral aan me weten via Facebook of Instagram welke recepten jij gaat maken.

Maandag –  Zalm uit de oven

zalm uit de oven

We beginnen de week lekker makkelijk met zalm uit de oven! Alle ingrediënten leg je op een bakplaat: de zalm, groentes die je lekker vindt en aardappelen. Dit gaat gezellig samen de oven in (hallo traybake!) en dan is het wachten tot de piep. Eenvoudiger kan niet, toch?

Hier vind je het recept voor de zalm uit de oven.

Dinsdag – Sweet & spicy noedelsoep met citroengras

sweet en spicy noedelsoep

Voor de dinsdag een soep, geïnspireerd op de Vietnamese keuken. Deze soep kun je prima als maaltijdsoep eten, er zit namelijk sukade, varkenshiel en ossenstaart in. Goedgevuld, dus! 

Het is een soep die wat voorbereiding vergt; dit zou je prima het weekend van tevoren kunnen doen. Wil je een snellere versie van deze soep maken? Gebruik dan kant- en klaar bouillon en voeg hier smaakmakers (knoflook, citroengras, gember ed.) aan toe zodat de smaken wel lekker Aziatisch worden.

Hier vind je het recept voor de sweet & spicy noedelsoep met citroengras.

Woensdag – Zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsalade

Met het warme weer heb ik vaak wat minder trek in heet eten én ben ik graag sneller klaar in de keuken. We willen liever allemaal wat langer in het zonnetje blijven zitten en ik kies dan vaak voor een zomerse salade, zoals deze met zoete aardappel. Je kunt dit gerecht prima van te voren maken en naar eigen smaak aanpassen. Ik maak de salade vaak met zoete aardappel, kip, broccoli en doperwten.

Hier vind je het recept voor de zoete aardappelsalade.

Donderdag – Papardelle met runderragú

pasta met runderragu

Een soort spaghetti bolognese, maar dan nóg lekkerder: deze overheerlijke papardelle met runderragú. Gemaakt met runderlappen en dikke pastalinten. Ik maak altijd een grote hoeveelheid van de saus en vries deze in; zo heb ik altijd wat achter de hand als het een drukke dag is geweest.

Hier vind je het recept voor de papardelle met runderragú.

Vrijdag – Makreel met ketjap-lak met kaki en sambal trassi

Makreel met ketjap-lak met kaki en sambal trassi

Vrijdag is visdag en dat slaan we deze week niet over! Deze keer makreel met kaki en sambal. Ik ben verzot op sambal en maak het ook vaak zelf, je kunt dan de smaak (en pittigheid) aanpassen naar jouw eigen wensen. Bij de makreel serveer ik kaki; houd je hier niet zo van of is het niet het seizoen, dan kun je het vervangen door mango.

Hier vind je het recept voor de makreel met ketjap-lak met kaki en sambal trassi.

Zaterdag – Frittata met witte asperges, krieltjes, spinazie en kerrie

frittata met witte asperge

Het seizoen van het witte goud is bijna voorbij en daarom in dit weekmenu nog één keertje een heerlijk recept met witte asperges. Een frittata met asperges, krieltjes en spinazie, heerlijk voor de lunch of om mee te nemen voor bij een picknick.

Hier vind je het recept voor de frittata met witte asperges, krieltjes, spinazie en kerrie.

Zondag – Stroop susu cheesecake: een tropische taart

cheesecake stroop susu

Misschien ken je wel, het mierzoete Aziatische stroop susu drankje, gemaakt met rozenstroop en melk. Deze cheesecake is hier op geïnspireerd. Deze tropische taart is een heerlijk dessert voor de warme zomeravonden. Serveer een flinke punt met wat lychees en… genieten maar!

Hier vind je het recept voor de stroop susu cheesecake.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.