Thaise pompoencurry uit de oven

1 uur 10 minuten

Een heerlijke pompoencurry met rode currypasta en lekker veel groente. Makkelijk te maken uit de oven!

Het is weer pompoentijd! Ik vind pompoen echt één van de meest veelzijdige ingredienten die er zijn. Je kunt er van alles mee maken. Van een supersnelle no bake pompoencheesecake tot romige pompoensoep.

Voor deze pompoencurry gebruik je geroosterde pompoen. De pompoen rooster je met de rode currypasta zodat het geheel extra veel pit krijgt en pas later voeg je in de ovenschaal kokosmelk toe. Het is een wat andere manier van een curry maken, maar ik vind het roosteren van de pompoen wel een aanrader.

Tweede manier: de pompoencurry in de pan

Vind je het maken van de pompoencurry op deze manier nou teveel gedoe? Je kunt het ook volledig in een pan bereiden. In dat geval neem je een grote pan en hierin bak je de pompoen met de currypasta in olie even aan. Voeg de kokosmelk toe.

Doordat je het in een pan bereidt kan het zijn dat je iets meer vocht nodig hebt. Voeg in dat geval een beetje bouillon toe en gebruik je eigen inschattingsvermogen hoeveel je nodig hebt.

Laat de pompoen koken tot deze bijna gaar is en voeg dan de broccoli en de paprika toe. Laat dit ook koken tot de groenten gaar zijn.

De kipdijfilets bereidt je in dit geval in een aparte pan. Bak ze op hoog vuur gaar en goudbruin en serveer met de pompoencurry en verse koriander.

Thaise pompoencurry uit de oven

Thaise pompoencurry uit de oven

Thaise pompoencurry uit de oven

3.97 van 101 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 biologische pompoen in blokjes.
  • 1/2 broccoli stronk in roosjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • Olie om te bakken
  • 4 kipdijfilets met vel
  • 3 el rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • Peper en zout
  • Verse koriander

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe de pompoenblokjes in een kom en doe hier de currypasta bij. Roer het geheel goed om tot alles een beetje bedekt is met de curry. Verdeel ook een beetje over de kipfilets.
  • Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel met olie, peper en zout. Voeg de kipdijfilets toe met het vel naar boven.
  • Rooster in totaal in de oven voor 30-45 minuten of tot de pompoen gaar is en de kip goudbruin.
  • Doe de pompoen over in een ruime ovenschaal. Giet de kokosmelk erbij en roer het geheel even door. Voeg de broccoliroosjes en de paprika toe en roer even om. Voeg de kip weer toe en bak het geheel nog eens voor 15-20 minuten in de oven.
  • Serveer met verse koriander.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.