Makkelijk weekmenu voor week 30

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een nieuw makkelijk weekmenu voor jullie klaar. Geniet ervan!

Maandag – Rode risotto met walnoten en Pecorino

rode risotto met walnoten

We beginnen de week lekker kleurrijk met deze rode risotto. De risotto kleurt rood door de bieten en rode wijn die wordt gebruikt. De smaken van deze ingrediënten trekken in de risotto wat zorgt voor een gerecht met diepgang. De risotto is trouwens volledig glutenvrij en vegetarisch. Als je dit gerecht met kinderen gaat eten, kun je de wijn makkelijk vervangen door wat extra bouillon – al verdampt de alcohol vrijwel helemaal.

Hier vind je het recept voor de rode risotto met walnoten en Pecorino.

Dinsdag – Ratatouille uit de Airfryer

Ratatouille

Ratatouille, misschien ken je het wel: het heerlijke Franse gerecht met gestoofde groentes. Op dit gerecht zijn in de loop der jaren veel variaties gemaakt. Deze versie maak je in de Airfryer, maar je kunt het ook prima in de oven maken. Ik gebruik verschillende groentes, zoals paprika, tomaten. courgette en aubergine. 

Hier vind je het recept voor de ratatouille uit de airfryer.

Woensdag – Venkelsoep

venkelsoep 2

Een makkelijke soep voor een doordeweekse dag is deze heerlijke venkel-prei-soep. Venkel heeft een anijsachtige smaak en is super gezond om te eten. Serveer de soep met wat croutons en verse kruiden. 

Hier vind je het recept voor de venkelsoep. 

Donderdag – Pizza Napolitana met ansjovis

Pizza napoletana

Pizza laten bezorgen doen we allemaal wel eens, maar eigenlijk is het vele malen leuker om zelf je pizza te maken. Met dit recept maak je een pizza Napolitana. Een vrij simpel beleg, maar je kunt dit eventueel aanpassen naar wat jij lekker vind. Je kunt er ook voor kiezen om in de supermarkt al klant-en-klare pizza deeg te kopen, dit scheelt natuurlijk tijd op een doordeweekse maaltijd. 

Hier vind je het recept voor de pizza Napolitana met ansjovis.

Vrijdag – Noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi

airfryer noedelbowl 2

Vrijdag is visdag en dat komt af en toe ook terug in het weekmenu. De vis voor deze vrijdag zijn krokante kokosgarnalen. In een mengels van panko, geraspte kokos en geraspte limoenschil worden de garnalen gedipt, deze gaan vervolgens in de Airfryer en binnen een aantal minuten zijn de garnalen heerlijk knapperig. Ideaal, toch? Je kunt ze overigens ook in de pan of oven bakken, als je geen Airfryer hebt. Verder bevat deze bowl glasnoedels, gewokte groentes, een gekookt eitje en wat verse kruiden. 

Hier vind je het recept voor de noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi.

Zaterdag – Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes

Deze spaghetti met gehaktballetjes is een ultiem comfort food recept, met gehaktballetjes zoals mijn oma die vroeger maakte. Het gerecht heeft een goede balans tussen de gekruide gehaktballetjes en de smaakvolle pastasaus met spaghetti. Een goede pasta is voor mij optimaal genieten!

Hier vind je het recept voor de spaghetti met gehaktballetjes.

Zondag – Amarettikoekjes: Italiaanse koekjes met amandelmeel

amarettikoekjes

Met relatief weinig ingrediënten maak je deze traditionele Italiaanse amarettikoekjes. Amaretti betekent ‘klein bitter’ in het Italiaans. De koekjes maak je snel, maar smaken zeker niet minder lekker. Het zijn een van mijn favoriete koekjes om te eten en zelf te maken. Zeker op zondag!

Hier vind je het recept voor de amarettikoekjes: Italiaanse koekjes met amandelmeel.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!