Snelle vijgen waterijsjes

Zomerse lekkernijen

Op mijn vraag in de nieuwsbrief van afgelopen vrijdag naar jullie favoriete smaken voor waterijsjes kwamen enorm veel reacties! Ik heb alles opgeschreven en ga ermee aan de slag.

Deze heerlijke vijgen waterijsjes had ik al gemaakt en zijn heerlijk voor warme dagen. En die warme dagen komen eraan! Wil jij deze vijgen waterijsjes ook maken? Volg dan de stappen in het recept.

Vijgen waterijsjes

Simpel, snel en zonder gedoe

Je hebt geen ijsmachine of andere ingewikkelde technieken nodig, dit recept is echt foolproof. Gewoon even de vijgen pureren, mengen met wat citroensap en honing, en in de vriezer zetten. Een paar uur later heb je een perfect zomers ijsje waar je spontaan een vakantiegevoel van krijgt.

Vijgen waterijsjes

Het maken van deze ijsjes is super eenvoudig. Je doet gewoon alle ingrediƫnten bij elkaar in een blender, draait het glad en daarna haal je het even door een zeef.

Dat is overigens niet perse noodzakelijk. Je kunt ook de pitjes van de vijgen erin laten zitten. Die zijn niet heel irritant aanwezig maar die keus is aan jou.

Ik heb hier hele kleine vormpjes gebruikt, die vriezen net iets sneller in, maar hou zeker vier uur aan voor de waterijsjes goed koud en hard zijn geworden.

Leuk om er een schijfje vijg in te doen voor je het invriest, maar ook dit is niet noodzakelijk en maakt voor de smaak niets uit.

Ben je fan van ijs? Kijk dan ook eens naar dit salted caramelijs!

Vijgen waterijsjes
Totale tijd4 hours 10 minutes

Snelle vijgen waterijsjes

4.80 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • blender of keukenmachine
  • 6 kleine ijsvormpjes met een inhoud van ca. 70 ml

Ingrediƫnten

6 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 5 verse vijgen
  • 250 ml ijsthee
  • 2 el honing
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snijd 1 vijg in hele dunne plakjes. Leg de plakjes in je ijsvormpjes, tegen de buitenkant aan.
  • Doe de rest van de ingrediĆ«nten in een blender of keukenmachine en draai het mengsel helemaal glad. Druk door een zeef en schenk het mengsel in de ijsvormpjes.
  • Zet de ijsvormpjes in de vriezer en laat minimaal 4 uur opstijven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.