Snelle vijgen waterijsjes

Zomerse lekkernijen

Op mijn vraag in de nieuwsbrief van afgelopen vrijdag naar jullie favoriete smaken voor waterijsjes kwamen enorm veel reacties! Ik heb alles opgeschreven en ga ermee aan de slag.

Deze heerlijke vijgen waterijsjes had ik al gemaakt en zijn heerlijk voor warme dagen. En die warme dagen komen eraan! Wil jij deze vijgen waterijsjes ook maken? Volg dan de stappen in het recept.

Vijgen waterijsjes

Simpel, snel en zonder gedoe

Je hebt geen ijsmachine of andere ingewikkelde technieken nodig, dit recept is echt foolproof. Gewoon even de vijgen pureren, mengen met wat citroensap en honing, en in de vriezer zetten. Een paar uur later heb je een perfect zomers ijsje waar je spontaan een vakantiegevoel van krijgt.

Vijgen waterijsjes

Het maken van deze ijsjes is super eenvoudig. Je doet gewoon alle ingrediënten bij elkaar in een blender, draait het glad en daarna haal je het even door een zeef.

Dat is overigens niet perse noodzakelijk. Je kunt ook de pitjes van de vijgen erin laten zitten. Die zijn niet heel irritant aanwezig maar die keus is aan jou.

Ik heb hier hele kleine vormpjes gebruikt, die vriezen net iets sneller in, maar hou zeker vier uur aan voor de waterijsjes goed koud en hard zijn geworden.

Leuk om er een schijfje vijg in te doen voor je het invriest, maar ook dit is niet noodzakelijk en maakt voor de smaak niets uit.

Ben je fan van ijs? Kijk dan ook eens naar dit salted caramelijs!

Vijgen waterijsjes
Totale tijd4 uur 10 minuten

Snelle vijgen waterijsjes

4.80 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • blender of keukenmachine
  • 6 kleine ijsvormpjes met een inhoud van ca. 70 ml

Ingrediënten

6 portie(s)

Ingrediënten

  • 5 verse vijgen
  • 250 ml ijsthee
  • 2 el honing
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snijd 1 vijg in hele dunne plakjes. Leg de plakjes in je ijsvormpjes, tegen de buitenkant aan.
  • Doe de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai het mengsel helemaal glad. Druk door een zeef en schenk het mengsel in de ijsvormpjes.
  • Zet de ijsvormpjes in de vriezer en laat minimaal 4 uur opstijven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.